Mary Rose končujejo miks dolgo pričakovanega novega albuma

Objavili so videoposnetek iz studia in delček še neobjavljene skladbe.

Postojnski heavy metal velikani Mary Rose so sporočili, da po letih snemanj končujejo miks svojega tretjega albuma, katerega naslov bo Resničen svet.

“Pred nekaj več kot letom smo v Postojni opremili lastni studio Rocks Off. Po neštetih poslušanjih že posnetega materiala, ki smo ga naredili v zadnjih osmih letih, je padla odločitev, da naredimo povsem nov miks. Še enkrat smo ’dali v mešalno mizo’ neobdelane posnetke posameznih instrumentov in vokalov in jih začeli znova sestavljati skupaj. Nekaj smo jih odvzeli, jih nekaj dodali oziroma posneli nanovo,” je povedal kitarist in ustavni član skupine Eki Alilovski in nadaljeval, “delali smo na način, ki ni ravno značilen za proces miksanja. Kadarkoli je bilo možno, smo se vsi člani benda zbrali v studiu in poslušali, kako napreduje miks. Vsak je dal svoje predloge in povedal svoje pomisleke in tako je nastajala skladba za skladbo. S tem smo veliko pridobili in prišli do mnogih rešitev, ki jih v procesu običajnega miksanja verjetno ne bi niti opazili, kaj šele, da bi se z njimi ukvarjali. Predvsem pa čutim, da smo tako ustvarili tisti bendovski zvok, ki si ga od nekdaj želimo in v katerega 100 odstotkov verjamemo.”

Mary Rose so objavili kratki videoposnetek ene izmed seans v studiu, ki dobro ponazarja intenzivnost takšnega načina ustvarjanja. Tudi delček še neobjavljene skladbe zveni nabrušeno.


Alilovski je potrdil, da so naredili tudi album verzije že objavljenih skladb Stampedo in Resničen svet.

Preberite še:
Mary Rose se po več kot štirih letih vračajo na koncertne odre
Nova skladba Mary Rose po več kot letu odsotnosti
 

Tri temačne sladice ob 10. obletnici blejskih black metalcev Nephrolith
Taja & The Kirkwaalds - Divji svet (EP) (2018)
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm