Med rockerji največ zaslužili AC/DC

Za 890.000 evrov so prehiteli The Rolling Stones.

AC_-_DC

Revija Forbes vsako leto objavi tudi lestvico rockerjev, ki so v enem letu zaslužili največ. Na lestvici so upoštevani vsi prihodki od prodaje glasbenih nosilcev, vstopnic in reklamnega materiala. Podatke zbirajo od junija enega leta do junija prihodnjega leta.

V tem obdobju so največ zaslužili avstralski rock velikani AC/DC, ki so zaslužili 59,59 milijona evrov, in to kljub temu, da so delovali brez ustanovnega člana Malcolma Younga, dolgoletnega bobnarja Phila Rudda in pevca Briana Johnsona. Ekonomsko gledano so oboževalci brez težav prenesli izgubo slednjega oziroma Axl Rose je dobro opravil svoje delo. Zanimivo bo videti, kam se bodo AC/DC uvrstili prihodnje leto, saj naj bi se upokojil še basist Cliff Williams, ki je v bendu skoraj štirideset let.

Na drugo mesto so se uvrstili The Rolling Stones, ki so med junijem 2015 in junijem 2016 zaslužili 58,70 milijona evrov. Na tretjem mestu je neumorni Bruce Springsteen, ki je zaslužil 53,41 milijona evrov. Sledijo: Paul McCartney (49,88 mil.), U2 (48,55 mil.), Muse (43,26 mil.), Foo Fighters (42,81 mil.) in Dave Matthews Band (29,13 mil.).
 

Drake - Views (2016)
Najnovejše z glasbene scene
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm