Metallica objavili datume evropske turneje 2019

Prvič v Evropi bo naprodaj tudi super-vstopnica Wherever I May Roam Black Ticket.

Ameriški metal giganti Metallica so objavili datume poletne evropske turneje, imenovane WorldWired Tour 2019, v okviru katere bodo nastopili v 25 mestih dvajsetih evropskih držav. Turneja se bo začela 1. maja v Lizboni in končala 25. avgusta v Mannheimu. Za razliko od prvega dela evropske turneje, ko je bend nastopil po arenah in dvoranah, bo večina koncertov tega dela turneje na največjih stadionih in elitnih prizoriščih na prostem. Predskupini bosta Ghost in Bokassa.

Nam najbližje koncerte bodo imeli Metallica 16. avgusta na Dunaju, 23. avgusta v Münchnu in 8. maja v Milanu. V rubriki Napovednik pa najdete datume še nekaterih njihovih od nas še malo bolj oddaljenih koncertov.

Metallica, ki še naprej promovirajo album Hardwired… To Self-Destruct, so zapisali, da so zelo veseli, ker bodo v tem delu turneje igrali v nekaterih mestih, ki so jih v prejšnjič izpustili ali v njih že leta niso nastopali. Tako se bodo v Bruselj vrnili prvič po letu 1988. Sploh prvič pa bodo nastopili v Trondheimu na Norveškem, finskem mestecu Hämeenlinna in v Tartuju v Estoniji.

Na tej turneji bo prvič tudi v Evropi naprodaj 750 super-vstopnic Wherever I May Roam Black Ticket, s katero si bo lahko kupec iz zlatega ringa ogledal prav vseh 25 koncertov te turneje. Ta vstopnica bo stala 598 evrov. Prodajati jih bodo začeli danes, 25. septembra, na tej povezavi. Tudi prodaja vseh ostalih vstopnic za WorldWired Tour 2019 se začne 25. septembra.

Preberite še:
Recenzija albuma: Hardwired… To Self-Destruct (2016)
Končno na ogled vaja, ki so jo imeli Metallica in Lady Gaga na grammyjih
 

Taja & The Kirkwaalds - Divji svet (EP) (2018)
Naš bobnarski as Klemen Markelj snema z največjimi svetovnimi virtuozi
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm