Michael Jackson ni več lastnik skladb The Beatles

Založba Sony ima zdaj vse pravice objavljanja skladb številnih velikanov glasbe.

Michael-Jackson

Založba Sony je odkupila nazaj petdesetodstotni delež kataloga Sony/ATV Publishing, ki ga je imel v lasti Michael Jackson. Njegovim naslednikom je plačala 750 milijonov dolarjev, kar je trikrat več, kot je znašal dolg pokojnega kralja popa do založbe Sonyja, ki je svojega varovanca s tem dolgom velikokrat izpostavljala in z njim pritiskala nanj.

Sony si je z odkupom deleža pridobil pravice do nemotenega objavljanja številnih (najboljših) skladb izvajalcev, kot so: Bob Dylan, Eminem, Bon Jovi, The Beatles, Coldplay, Bruce Springsteen, Elvis Presley, Jimi Hendrix, The Rolling Stones, Whitney Houston in številnih drugih največjih glasbenikov. Zanimivo pa je, da je Jackosnovi družini, ki je pravni naslednik njegovega premoženja, nekako uspelo obdržati lastništvo nad njegovimi skladbami in to kljub temu, da je Jackson snemal za založbo Sony.

Večino denarja, okoli 500 milijonov, naj bi družina porabila za poplačilo dolgov, ki jih je imel pokojni zvezdnik, preostanek pa naj bi šel v posebno fundacijo za njegove tri otroke.
 

Axl Rose novi pevec AC/DC?
The Cult - Hidden City (2016)
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm