Mini-novičke: september 2015

Ekspresno o Bondovi temi, humanitarnem koncertu v Mariboru, Black Sabbath, Željku Joksimoviću, Keithu Richardsu in Tomu Waitsu in še čem.

SAM_SMITH_600

Po nekajtedenskih ugibanjih so končno potrdili, da bo popularni britanski pevec SAM SMITH pel uvodno skladbo za Spectre, novi film o Jamesu Bondu. Pesem nosi naslov Writing’s On The Wall. Zanimivo je, da je Smith po pol stoletja prvi britanski moški solo izvajalec, ki bo pel naslovno skladbo za film o Jamesu Bodu, ki sicer velja za nekaj najbolj britanskega sploh.

Cenjeni britanski alternative rock povratniki SUEDE bodo 22. januarja objavili novi album, ki bo nosil naslov Night Thoughts. Album je bil posnet v Londonu in Bruslju. Na snemanju pa naj bi sodelovala tudi kompletna godalna zasedba.

Legende heavy metala BLACK SABBATH so potrdili, da januarja v Omahi začenjajo s poslovilno turnejo. V skupini bodo trije člani prve, najslavnejše zasedbe, Ozzy Osbourne, Geezer Butler in Tony Iommi. Manjkal pa bo prvotni bobnar Bill Ward, ki se je zaradi Ozzyjevih žaljivk že pred leti umaknil iz benda.

ANDREJ PIRJEVEC, odlični tržaški kantavtor, ki že dlje časa živi in dela v Sloveniji, je 7. septembra objavil svoj novi album, ki nosi naslov My World Is Yours.

Željko Joksimović (Foto: Aleksandar Kujučev)

Željko Joksimović (Foto: Aleksandar Kujučev)

Popularni srbski pevec ŽELJKO JOKSIMOVIĆ bo 16. septembra izdal novi, istoimenski album, na katerem bosta tudi zadnji uspešnici Zabluda in Ranjena zver. Vsi ljubitelji njegove glasbe, ne pozabite na veliki koncert, ki bo 17. oktobra v ljubljanskih Stožicah.

KEITH RICHARDS, sicer kitarist THE ROLLING STONES, bo 18. septembra po triindvajsetih letih izdal novi studijski solističen album Crosseyed Heart. Ob tem dogodku mu je njegov dober prijatelj in legendarni avtor TOM WAITS v reviji Rolling Stone posvetil pesem, v kateri med drugim pravi tudi, da ima Richards moder urin, da teče hitreje od telefaksa in da ima, kot bogomolka, samo eno uho in še to med nogami.

Boter sodobne elektronske glasbe JEAN-MICHEL JARRE je na svojem novem albumu E-Project, ki bo izšel 16. oktobra, zbral pisano druščino ustvarjalcev, kot so BOYS NOIZE, M83, AIR, VINCE CLARKE, LITTLE BOOTS, FUCK BUTTONS, MOBY, GESAFFELSTEIN, PETE TOWNSHEND, TANGERINE DREAM, LAURIE ANDERSON, ARMIN VAN BUUREN; 3D (MASSIVE ATTACK), JOHN CARPENTER in LANG LANG. Tako pestrega izbora avtorjev tako različnih generacij, slogov in pristopov na enem albumu verjetno še nikoli ni bilo.

Are_You_Syrious_600

V petek, 18.septembra, bo v avli glavne železniške postaje v Mariboru ob 20. uri humanitarni koncert Are You Syrious?, ki ga prirejata iniciativa Stolp 3 in Slovenska zveza za javno zdravje, okolje in tobačno kontrolo, ob podpori Mestne občine Maribor in Slovenskih Železnic. Na njem bodo nastopili mariborski irish folk punk prvaki HAPPY OL’MCWEASEL in beograjska garažna noise post-punk atrakcija REPETITOR. Posebni poudarek koncerta bo zbiranje potrebščin za ženske in otroke v Beogradu in za vse, ki so na begu in na poti po Balkanu. Namesto vstopnine bodo ob vstopu na koncert zbirali sanitetni material in nujne potrebščine.

Več novic
 

Iron Maiden - The Book Of Souls (2015)
Svetovna basistka, raperica in pevka Divinity Roxx ta ponedeljek v Kranju
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm