Motörhead – Bad Magic (2015)

TIP: Hudo navit oldtimer.

Motorhead-Bad-Magic300

Motörhead so neponovljiv fenomen na glasbeni sceni. Energija, ki jo izžareva njihov kolovodja Lemmy, je naravnost fascinantna. Bend v štiridesetih letih ni izdal niti enega slabega, ali vsaj kakovostno malo sumljivega albuma. V tem pogledu preprosto nima konkurence. Še več, Motörhead so kar nekaj albumi v različnih obdobjih neposredno ali posredno usodno vplivali na dogajanja v metal, rock in tudi punk glasbi. Tisto, česar ne more nihče posnemati, je drža benda, katere bistvo je nepotešljiva sla po strupenem rock ‘n’ rollu, pogubnih riffih, metalirziranih nažiganjih, odpadniških besedilih (katerih kakovost je, roko na srce povsem prezrta, op. a), podivjanih ritmih in iskanju tiste srdite energije, ki ruši vse pred seboj.

Tudi 22. studijski album Bad Magic ima vse zgoraj našteto. Ponuja pa še nekaj več. Lemmy v želji za popolnim rock ‘n’ rollom še vedno tudi malce eksperimentira. V skladbi Evil Eye dodaja nekaj bizarnih, še nikoli slišanih vokalnih rešitev, na nekaj drugih skladbah pa čudovito spačene metalurške intervence. Na albumu je tudi ena odlična balada in svojevrstna obdelava klasika The Rolling Stones Sympathy For The Devil, ki ni tako zelo napadalna, kot bi človek pričakoval.

Bad Magic je album, ki jemlje dih. Album je osvojil prva mesta uradnih lestvic v Avstriji, Nemčiji in na Finskem in tudi na praktično vseh ostalih večjih in pomembnih svetovnih trgih je dosegel odlične uvrstitve. Vse to kaže, kako občinstvo, še posebej tisto bolj rockersko usmerjeno, hlepi po bendu, ki stoji za svojimi dejanji in ima kaj povedati. In pri tem je najmanj pomembno dejstvo, da bo Lemmy čez slaba dva meseca napolnil sedemdeset let.

Coldplay pripravljajo disco album
Phil Collins se vrača
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm