MRFY, še en sijajni novi slovenski inde rock bend

Novomeški kvartet navdušuje tudi z novo skladbo Always (Če te najdem).

MRFY so ekipa mladih, a že zelo izkušenih glasbenikov. Igrajo pravoverni kitarski, izrazito avtorski in nadvse prefinjeno zastavljen indie rock. Njihova glasba je polna izjemno dobro izdelanih linij, močnih melodij, igrive ritmike, nevsakdanjih dramaturških preobratov in kompaktnih in nalezljivih riffov, ki jih marsikje ojačajo s hrupnimi garažnimi vdori.

V skupini so pevec in avtor besedil Gregor Strasbergar, bas kitarist Lenart Merlin, kitarist Tomaž Zupančič in bobnar Rok Klobučar.

Po zelo opaženi skladbi Klic so MRFY te dni predstavili novo, kanček bolj lirično, a zato nič manj intenzivno pesem Always (Če te najdem). Obe skladbi je skupina posnela v šentjernejskem studiu Lotos Music s producentom Tomislavom Jovanovićem – Tokcem iz Dan D, ki je ustvaril za izjemen zvok in aranžma. Miks skladbe je naredil Igor Ilič. Za mastering pa je poskrbel Bryan Lucey, vrhunski ameriški tonski inženir, ki je masteriziral tudi takšne albume, kot so Spirit od Depeche Mode, The Pale Emperor od Marilyn Manson, albume pa je “pilil” tudi izvajalcem, kot so Arctic Monkeys, The Black Keys, Ray LaMontagne, Ghost, The Shins, Cage The Elephant, Lucinda Williams in številnim drugim velikim svetovnim glasbenim imenom.

MRFY so o skladbi Always (Če te najdem) zapisali: “Včasih je ena duša dovolj za obstoj, spet drugič je za harmonijo potrebno napisati pesem. Always je nežen, vmesni poskoki in dražljaji pa opozarjajo na njegove skrite detajle, sladko resnico. Z njim se lahko zaljubiš, smejiš, lomiš kolena ali pa se skupaj potopita do neraziskanih globin. Ker ni nikoli prepozno, da si priznaš, kaj čutiš in se osvobodiš čakanja.”

Vsekakor pa je že po dveh singlih jasno, da je slovenska scena bogatejša za še eno izvrstno indie rock skupino, ki ima ves potencial, da se prebije tudi onstran naših meja.
 

Black Star Riders - Heavy Fire (2017)
Drugi prihod - ne Jezusov, ne sfinge, ampak Laibach
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm