Na kratko iz tujine

Radiohead popustili, Bieber joka, Kanye nori, Axl protestira in še veliko drugega.

ekspres-informator_

JUSTIN BIEBER, ki je pobral praktično vse na letošnji prireditvi American Music Awards, se je na nedavnem koncertu v Frankfurtu, kjer je nastopil v majici benda METALLICA, med izvajanjem skladbe Purpose, ganjen nad sprejemom občinstva, zjokal. Se zgodi tudi največjim!
 

Nekaj skladb alternative bogov RADIOHEAD je zdaj na voljo na platformi Spotyfy. Zakaj si je šef skupine Tom Yorke, ki je bil eden najhujših kritikov storitev na zahtevo, kot sta YouTube in Spotyfy, premislil, ni znano. Verjetno pa je to znak, da se bo na tej platformi kmalu znašel celoten opus benda.
 

Tony Iommi, kitarist BLACK SABBATH, ki so letos zaključili poslovilno turnejo, ne izključuje možnosti, da se bodo legendarni veterani heavy metala še kdaj zbrali na kakšnem posamičnem velikem dogodku. Konkretno je omenjal britanski festival Download.
 

Švedski pop zvezdnik ERIC SAADE se vrača z novim singlom Wide Awake, na katerem je precej moderniziral svoj izraz. Skladbo je posnel skupaj s švedsko elektronsko pop atrakcijo STATE OF SOUND in ruskim DJ duetom FILATOV & KARAS. GUSTAF NORÉN, nekdanji pevec odličnih alternative rockerjev MANDO DIAO, pa mu je pomagal pri petju. Sadee je o skladbi dejal: “To je pesem o odvisnosti, vsak izmed nas ima kakšno, na primer ljubezen.”
 

Raper KANYE WEST ima veliko dela – predvsem sam seboj in svojo psiho. Najprej je priznal, da bi volil za Trumpa. Nato se je spravil na BEYONCÉ, ker naj bi na MTV Video Music Awards pogojevala svoj nastop z zmago v kategoriji naj video. Tudi njen mož JAY Z po Wesotvih besedah ni kaj prida. Za “popolni teden” pa je raper nazadnje brez pravega razloga odpovedal še svoj koncert v Los Angelesu. Ufffffff!
 

Precej bolj resne težave pa je imela štiriindvajsetletna pop zvezdnica SELENA GOMEZ, ki se je od januarja zdravila zaradi depresije in alkohola. Vrnitev na sceno je pospremila z ganljivim govorom na Ameriških glasbenih nagradah, v katerem je svojim oboževalcem med drugim sporočila: “Tako zvesti ste. Ne vem, s čim sem si to zaslužila.”
 

Seattleski rockerji SOUNDGARDEN so na žalost oboževalcev potrdili, da njihovega novega albuma ne gre pričakovati prej, kot konec prihodnjega leta. Ob petindvajseti obletnici izida albuma Badmotorfinger pa je skupina pomagala pripraviti njegovo razširjeno izdajo s številnimi dodatnimi skladbami, koncertnimi in demo posnetki in tudi video materialom. Box tega albuma je naprodaj od 18. novembra.
 

Umrla je LJUPKA DIMITROVSKA. Bila je ena najbolj popularnih jugoslovanskih popevkaric, ki se je med večne zapisala s skladbami Godine nisu važne, Ljutiće se moja majka, Ćibu, ćiba, Ta tvoja barka mala, Ja ga hoću, a on mene neće in številnimi drugimi. Na Slovenski popevki 1972 je odpela pesem Ljubljanski Zvon, ki danes velja za zimzelen. Skladbo je napisal njen njen soprog, hitmaker NIKICA KALOGJERA. Številne uspešnice je odpela v duetu s pevcem IVICO ŠERFEZIJEM, s katerim je odpela tudi napol narodnozabavno vižo Slovenska veselica.
 

Škotski DJ CALVIN HARRIS, eden najbolj plačanih v svojem poslu in prvi britanski izvajalec, ki je presegel milijardo poslušanj na servisu Spotify, je objavil novo skladbo My Way. O izidu težko pričakovanega novega albuma pa zaenkrat ni informacij.
 

Nick Valensi, kitarist ameriških garažnih rockerjev THE STROKES, je osnoval stranski projekt z imenom CRX. V njem sodelujejo še bobnar Ralph Alexander (THE DOSE, ONCE HUMAN), pevec in kitarist Richie Follin (GUARDS), basist Darian Zahedi (THE RONDELLES) in multi-instrumentalist in pevec Jon Safley (THE REFLECTIONS). Super-band je 28. oktobra izdal prvenec z naslovom New Skin. Producent albuma je bil Josh Homme (QUEENS OF THE STONE AGE, EAGLES OF DEATH METAL, KYUSS …).
 

Soul zvezdnik JOHN LEGEND bo 2. decembra izdal težko pričakovani novi album, katerega naslov bo Darkness And Light. Te dni je objavil napovedni singel, skladbo Love Me Now, za katero je odprl zanimivo stran, na katero lahko ob spremljavi pesmi naložite video, s katerim izražajo ljubezen do osebe, ki vam največ pomeni.
 

AXL ROSE (GUNS N’ ROSES, AC/DC) se vse večkrat vključuje v politična dogajanja. Po protestih proti umorom v Indoneziji, streljanju psov, uboju žirafe na Danskem in povabilu natakarice, ki so jo rasno žalili, na enega koncertov AC/DC, je pevec zdaj izrazil protest, ker je Donald Trump za državnega tožilca izbral spornega in že večkrat nestrpnega sentorja Jeffa Sessionsa.
 

Po dolgoletnem boju z rakom je v šestdesetem letu starosti umrla SHARON JONES, ena najboljših zanimivih soul pevk današnjega časa. Za grammyja nominirana pevka je imela je zelo nenavadno kariero, saj je svojo prvo ploščo izdala šele pri štiridesetih.
 

Srbska pevka LENA KOVAČEVIĆ, ki je občinstvo prepričala kot akademska jazz pevka, se je lotila drugačnega podviga. Napisala je nu-disco skladbo Pick Up. Posnel pa jo je sloviti ameriški producent Godfrey Diamond, ki je delal tudi s takšnimi imeni, kot so AEROSMITH, LOU REED, FRANK SINATRA, BILLY SQUIER, LUTHER VANDROSS in disco velikani, kot so KOOL & THE GANG, THE ANDREA TRUE CONNECTION in GLORIA GAYNOR. Kitare pa je odigral nič manj sloviti kitarist Carlos Alomar (DAVID BOWIE, PAUL MCCARTNEY, SIMPLE MINDS, MICK JAGGER, IGGY POP, THE PRETENDERS, ALICIA KEYS …).

Več novic

 

Bruno Mars - 24k Magic (2016)
Metallica - Hardwired... To Self-Destruct (2016)
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm