Najbolj slavna zasedba Guns N’ Roses spet skupaj

Axl, Slash, Izzy, Duff in Steven Adler naj bi prvič nastopili že aprila.

Guns-N-Roses600

Pevec in šef Axl Rose, kitarist Slash, kitarist Izzy Stradlin, basist Duff McKagan in bobnar Steven Adler je bila zasedba, ki je leta 1987 posnela Appetite For Destruction, enega največjih in najpomembnejših rock albumov vseh časov. Album v ZDA še vedno drži rekord najbolj prodajanega prvenca.

Glasbeni časopis Billboard je objavil novico, da naj bi ta najbolj slavna zasedba ponovno nastopila aprila kot glavna zvezda na slovitem festivalu Coachella. Guns N’ Roses, ki so očitno že skupaj v tej zasedbi, čeprav ni še nič uradnega, pa se z organizatorji pogajajo tudi za 25 poletnih koncertov po največjih ameriških stadionih. Guns N’ Roses naj bi za vsak nastop zahtevali kar 3 milijone dolarjev, kar je po neki logiki morda celo večji honorar, kot ga za tak dogodek dobijo The Rolling Stones in U2 skupaj.

Ta zasedba Guns N’ Roses, ki ni originalna, je nastala junija 1985. V njej sta ustanovna člana le Axl in Izzy, ostali trije so v bend prišli nekaj mesecev po ustanovitvi skupine. Peterica je skupaj zdržala vsega pet let. Prvi je bil iz najslavnejše zasedbe leta 1990 vržen Adler. Leto kasneje je odšel še Izzy. Guns N’ Roses so prav v času menjav članov na začetku devetdesetih postali eden največjih, najvplivnejših rock bendov vseh časov in morda celo (z vsem spoštovanjem do Nirvane) zadnji pravi veliki rock zvezdniki. Konec zlate dobe za bend pa je pomenil odhod Slasha, ki je bil po hudem sporu z Axlom, zaradi katerega nista govorila okroglih dvajset let, iz benda odpuščen leta 1993. Bistvo spora pa bilo, da Slash ni mogel prenesti, da je absolutni šef skupine Axl. Slednji pa pri prepričevanju svojega kitarista, ki je bil tako glasbeno kot vizualno svojevrstna maskota benda, tudi ni kazal kašne posebne taktnosti. In tako so nastopila dolga desetletja čakanja, zgodb, namigov, ki se bodo zdaj očitno končala.
 

Kratke glasbene novice
Umrl je Lemmy iz Motörhead
 

Kiosk HmHm na: