Nina B. začenja samostojno pot

Izvrstna pevka za začetek predstavlja dinamično power pop rock balado.

Nina B. Iz Hruševja je izvrstna, za naše razmere zelo univerzalna in unikatna pevka. Nase je opozorila v zasedbi Duo Evina, v kateri je skupaj s pianistko Evo Švent – Zadel tri leta navduševala z odličnim interpretiranjem tujih in slovenskih uspešnic zgolj s petjem in ob spremljavi klavirja. Takšen pristop ne dovoljuje počivanja, napak in “švercanja”. Nedavno je Nina za koncerte ustanovila novo akustično spremljevalno skupino, v kateri sta pianist in kitarist. “Pristop k nastopanju pa ostaja enak,” pojasnjuje pevka.

Nina, ki bo čez dober mesec dni dopolnila 26. let, sodeluje tudi v novi zasedbi ponovno zbranih postojnskih pop rock legend Aliens, ki tudi pripravlja nov material.

Zdaj pa Nina B. začenja tudi solistično pot. “Počutim se, da sem s stalnim učenjem in nastopi pridobila veliko znanja in kar precej izkušenj, da se lahko zdaj predstavim še kot samostojna izvajalka in naredim res kakovosten album,” pravi Nina B.

Njena prva skladba nosi naslov Jaz in ti in je odlična, zelo dinamična pol-akustična power pop rock balada.

Nina B. o njej pravi: “Rasla sem z velikimi rock in pop skladbami sedemdesetih, osemdesetih in devetdesetih. Imam pa srečo, da lahko živim in občutim neverjetno strast, s katero postojnska scena sprejema glasbo, še posebej tisto starejšo in rockersko. Hkrati pa se navdušujem tudi nad glasbo zdajšnjega trenutka, v kateri je veliko dobrih stvari. Vse to je vplivalo na moj slog in moje videnje glasbe. V skladbi Jaz in ti pa sem želela združiti oboje.”

In to ji je več kot uspelo. Jaz in ti ima oblico dramatičnosti, pravilnosti, barvitosti in pompoznosti klasičnih balad, predvsem tistih iz osemdesetih. Istočasno pa ima tudi nezgrešljivo moderni tok.

Kakšen bo naslednji korak perspektivne in talentirane pevke, zaenkrat še ni povsem določeno. “Zelo odvisno od nekaterih dejavnikov. Trenutno sem sredi pogovorov in ne bi rada napovedovala česa, kar kasneje ne bom mogla uresničiti,” je še povedala simpatična Nina B..
 

Umrl je raper Mac Miller
Eminem - Kamikaze (2018)