Noctiferia še drugič navdušili na Kitajskem

Z uspešnega gostovanja so objavili tudi kratki film.

Cenjeni slovenski avantgardni metalurgi Noctiferia so po dveh letih še drugič nastopili na največjem kitajskem glasbenem festivalu Midi. Med drugimi so poleg njih na metal večeru igrali tudi Dragonforce, Whitechape in A Night In Texas. Dva dni pred festivalskim nastopom so imeli Noctiferia še koncert v legendarnem šanghajskem klubu Inferno, v katerem se predstavi večina zahodnih bendov, ki pride igrat na Kitajsko. Nastop v tem klubu je prestižno dejanje.

Bend je objavil tudi atraktiven kratki film, s katerim so vsaj malo približali vzdušje nam praktično povsem neznanega, a vse bolj pomembnega in rastočega kitajskega glasbenega trga. No, sodeč po nekaterih prizorih, so bistvene stari prav takšne, kot povsod drugod. Filmček pa si je vsekakor vredno ogledati.

Noctiferia so v izjavi zapisali, da je bilo tokratno gostovanje na Kitajskem zanje precej manj stresno, ker so se počutili veliko bolj domače kot ob prvem obisku. Pohvalili so tudi organizatorje in občinstvo, ki so jih sprejeli z iskrenim in pozitivnim odzivom.

Noctiferia so tudi potrdili, da se bodo s projektom Transnatura vrnili v Azijo najkasneje naslednje leto, kot tudi da se dogovarjajo za gostovanje na Japonskem in še v nekaterih azijskih državah.

Na začetku junija bo imela skupina dva nastopa na francoskem festivalu Fimu, 29 junija pa jo lahko slišite v akustični izdaji na mariborskem Festivalu Lent.
 

Mary J. Blige - Strength Of A Woman (2017)
Eurovision Song Contest Kyiv 2017 (2017)
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm