Nova skladba dolenjske blues rock atrakcije El Kachon

Pesem Krog je še en odličen preplet preteklosti s sedanjostjo.

Bend El Kachon, v katerem so pevka Tina, lap steel kitarist Tomi Perinčič, kitarist Andrej Barbič Krt, basist Sondža, bonbar Žiga Dobravc in tolkalec Primož Malenšek – PimpS, po izvrstnem albumu Svet dovoljenih laži iz leta 2016 predstavljajo svojo prvo novo skladbo, ki nosi naslov Krog. Pesem je tako glasbeno kot idejno še en izvrsten preplet preteklosti s sedanjostjo. Besedilo zanjo je napisal Perinčič, govori pa o svojem dedu in o tem, kaj lahko da preteklost. To sporočilo so El Kachon prenesli tudi v glasbo. Dobro zategnjeni slide, “klopotače” in starinski tranzistorski vokal v uvodu hitro pričarajo duh nekega drugega časa, nato pa se pesem razvije v malenkost upočasnjen blues rock valjar z obveznim, zdaj za skupino že kar značilnim modernejšim “liričnim” vložkom.

“Navdih smo kot vselej iskali globoko v bluesu in rocku ter vsakodnevnih zgodbah iz naših življenj. Vsemu skupaj smo seveda dodali prepoznaven kačonski zvok,” je ob izidu skladbe zapisala skupina.

Krog, ki ga spremlja tudi zanimiv grafično-risarski animirani videospot, je prva napoved novega albuma skupine. El Kachon so namreč potrdili, da so v zadnjih mesecih, ko so manj nastopali, zanj že posneli večino skladb.
 

Slick Rick odpovedal turnejo in s tem tudi ljubljanski koncert
V grunge 90-ta z odličnimi Lipstick Stain
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm