Novi skladbi in novi koncertni album Rainbow

Ritchie Blackmore si je premislil in bo nadaljeval z legendarnim bendom.

Mag kitare Ritchie Blackmore je novembra leta 2015 napovedal, da bo samo za nekaj koncertov ponovno obudil legendarno zasedbo Rainbow. Nepredvidljivi kitarist je obljubo držal in povsem prenovljeni Rainbow so imeli lani peščico spektakularnih koncertov. Blackmore je že takrat povedal, da bo morda dodal še kakšen koncert, da pa na kaj več ne gre upati.

Pred slabim mesecem pa se je izkazalo, da si je Blackmore premislil. Veliki kitarist je najprej povedal, da nova zasedba snema dve novi skladbi, nato pa je še dodal, da so posneli tudi nekaj novih verzij že znanih skladb. Blackmore je še dejal, da bodo izdajali posamične single in da vsekakor ne misli izdati albuma, kar bi lahko, glede na to, kako muhast je, pomenilo tudi ravno nasprotno.

Rainbow so že potrdili datume štirih velikih koncertov v Veliki Britaniji, ki bodo v drugi polovici junija.

Novembra lani je izšel koncertni DVD Memories In Rock: Live In Germany, ki je bil posnet na njihovih dveh lanskih nemških koncertih. 9. junija pa bo izšel dvojni koncertni album Live In Birmingham 2016, ki bo sploh prva nova glasbena izdaja Rainbow po njihovem zadnjem albumu Stranger In Us All iz leta 1995. Na Live In Birmingham 2016 bosta tudi klasika Deep Purple iz časov Davida Coverdalea Burn in Soldier Of Fortune, ki ju na DVD-ju nemških koncertov ni. Album pa zna postati poseben tudi zato, ker je Blackmore že namignil, da na prihodnjih koncertih ne bo več igral toliko skladb Deep Purple, ker naj bi mu fani dejali, da te skladbe itak slišijo vsako leto (No, Deep Purple 17. maja začnejo poslovilno turnejo, tako da …, op.).

Seznam skladb Live In Birmingham 2016:

CD1
1) Over The Rainbow / Highway Star
2) Spotlight Kid
3) Mistreated
4) Since You Been Gone
5) Man On The Silver Mountain
6) Soldier Of Fortune
7) Medley: Difficult To Cure (Beethoven’s Ninth) / Drum Solo / Bass Solo / Band Jam / Keyboard Solo (inc Toccata & Fugue in Dm) / Difficult To Cure (Beethoven’s Ninth)
8) Catch The Rainbow

CD2
1) Perfect Strangers
2) Long Live Rock ‘n’ Roll
3) Child In Time
4) Stargazer
5) Medley: Black Night / Woman From Tokyo / Black Night
6) Burn
7) Smoke On The Water

Ritchie Blackmore je osnoval Rainbow leta 1975, takoj po odhodu iz legendarne skupine Deep Purple. Rainbow so postali prototip sodobnega heavy metala in neoklasičnega metala. Bend je slovel po izjemnih glasbenikih in treh velikih pevcih. V bendu so namreč peli Ronnie James Dio, Graham Bonnet in Joe Lynn Turner. Skupina je do leta 1984, ko jo je Blackmore ukinil, izdala sedem odličnih studijskih albumov, omeniti pa velja tudi izvrstni koncertni album On Stage.

Deset let kasneje so Rainbow ponovno začeli delovati. S pevcem Doogiejem Whiteom so izdali zgoraj omenjeni album, ki pa po mnenju večine ni bil tisto pravo. Rainbow so prenehali delovati leta 1997. Do danes so prodali več kot 28 milijonov plošč.

Blackmore se je potem za skoraj dve desetletji povsem umaknil iz rocka. Svoje številne fane je šokiral, ko je s svojo soprogo Candice Night ustanovil kontroverzno pop folk zasedbo Blackmore’s Night, s katero je še zdaj polno zaposlen.
 

Kendrick Lamar - DAMN. (2017)
Battle Beast - Bringer Of Pain (2017)
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm