Ponovno zbrani Obzidje obujajo magijo soft rocka osemdesetih

… ki še dandanašnji zveni sijajno.

Dolenjski bend Obzidje je nastal sredi osemdesetih. Resneje pa je deloval med 1987 in 1989. V tem obdobju je posnel tudi dve skladbi.

Po skoraj treh desetletjih so se glavni avtor, pevec, kitarist, klaviaturist in basist Borut Zoran, Damjan Luzar in bobnar Janez Klobučar odločili, da ponovno obudijo skupino. Za začetek predstavljajo novo skladbo z naslovom Sanjal sem, na kateri sta gostovalaTomaž Maras – Mot, ki je pel spremljevalne vokale in naredi miks in master skladbe, in dolenjski virtuoz Jernej Zoran, ki je poskrbel za odlične solistične kitarske vložke.

Sanjal sem je izvrstna skladba, narejena v najboljši maniri prefinjenega soft rocka poznih sedemdesetih in osemdesetih let prejšnjega stoletja. Krasi jo pravilna skladnja in jasna melodija, veliko občutenega muziciranja, vpadljiv, diskoiden refren ter krasno prepletanje 80s pop pop rock barvitosti in pristne (klasične) rock energije. Skladba ima izrazit avtorski naboj in nasploh ne zveni zastarelo, gre le za to, da so Obzidje zelo nazorno pokazali, kako se je nekoč streglo stvarem. In treba je priznati, da ta pristop še dandanašnji zveni izjemno in zelo privlačno, kot tudi da je nadvse prijetna popestritev in dopolnilo današnjim zvočnim praksam.

Tudi videospot za skladbo je narejen v slogu. 80s 2.0!
 

Aldo Nova - 2.0 (2018)
Umrl je Hardy Fox, prvo oko The Residents
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm