Odličen avtor in pevec Lean Kozlar Luigi

Vsestranski primorski multi-instrumentalist predstavlja izvrstno akustično balado Pada.

Foto: Branko Furlanič

Foto: Branko Furlanič

Po bolj živahni chamber pop rock skladbi Daj mi Lean Kozlar Luigi predstavlja še svojo drugo skladbo, prefinjeno akustično balado Pada, ki ima za naše razmere razmere precej nenavadno dramaturgijo. Pesem čudovito upočasnjenega tempa ima tisti hipnotičen ameriški west coast zven, kot tudi kanček prvinskega country naboja in obilico folk čutnosti. Luigi navdušuje z umirjeno, jasno, a zelo intenzivno interpretacijo.

Intimnost in zapeljivo liričnost skladbe je Luigi zelo dobro ujel tudi v estetskem videospotu, ki je bil posnet na ulicah Trsta. Popestrila ga je odlična freestyle plesalka Suzana Husić. Režiser spota je bil Peter Kleva.

Skladbo Pada je Luigi odpel v studiu Tramon pod producentsko taktirko Jana Baruce. Klavir je igral Mitja Bobič, kitare Marko Hrvatin in kontrabas Anže Langus Petrović. Bobne pa je Luigi odigral kar sam.

Kratka biografija

Lean Kozlar Luigi je navkljub mladosti, star je 28 let, zelo izkušen glasbenik. Že v otroških letih je igral in pel v različnih zasedbah, ne le kot pevec in kitarist, temveč tudi kot trobentač in bobnar. V najstniških letih je z na Primorskem znano zasedbo Why Not?! preigraval stare rock ’n’ roll hite. Kasne je ustanovil zasedbo Q20, s katero je začel ustvarjati avtorsko glasbo. V Gedore, ki je zaenkrat v pretežni meri spremljevalni bend glasbenim legendam, kot so Slavko Ivančić, Tulio Furlanič in drugi, pa je ritem kitarist in spremljevalni pevec.

Luigi je leta 2014 z Lucciene Lončina in Igorjem Mikoličem nastopil na Melodijah morja in sonca. Za skupino Vulture And The Guru je odpel skladbo Nocoj. Leta 2015 pa je na EMI kot član spremljevalne skupine Figoni nastopil z Rudijem Bučarjem, ki je s skladbo Šaltinka prišel v finalni izbor.
 

The Pretty Reckless - Who You Selling For (2016)
Moonleejada 2016
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm