Prešernova štirivrstičnica v novi skladbi benda Outsider

“Kot bi veliki pesnik slovito štirivrstičnico napisal za nas,” pravijo postojnski rockerji.

Foto: Valter Leban

Odlični postojnski rockerji Outsider po izvrstnem singlu Modro nebo, na katerem je gostoval raper Sandi MVP, zdaj predstavljajo novo skladbo Hvala, ker si, na kateri so za eno kitico uporabili verze našega največjega pesnika Franceta Prešerna.

“Hvala, ker si je pesem o prepovedni ljubezni in strahu, upanju in slabi vesti, ki jo tak odnos vzbuja. Ko smo našemu besedilu dodali še slovito štirivrstičnico največjega slovenskega pesnika, smo se počutili, kot da jo je napisal za nas,” je povedal pevec in frontman skupine Dragan M. Babuder.

Hvala, ker si je nekoliko modernejše usmerjena skladba. V njej Outsider kombinirajo sodobno rock zvočnost s prefinjenim melodičnim klasičnim pop rockom in dramatičnostjo, ki je zelo blizu power baladam osemdesetih.

Tudi to energično skladbo je skupina posnela v postojnskem studiu Rocks Off pod budno producentsko taktirko tandema Alilovski – Trojner iz Mary Rose.

Oustider pa s to skladbo kažejo, da imajo ustvarjalno širino in da lahko na njihovem albumu, ki ga pripravljajo, pričakujemo marsikaj dobrega in raznolikega.

Preberite še:
Outsider povzemajo vse odlike postojnske rock scene
 

Še tretja mojstrovina novomeških Deadly Smile
Siddharta - Nomadi (2018)
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm