P!nk – Beautiful Trauma (2017)

TIP: Njen najbolj sredinski in najmanj pester album do zdaj.

Osemintridesetletna P!nk, ki je na sceni že več kot dve desetletji, je ena najbolj priljubljenih in cenjenih ameriških pop izvajalk. Pevka se je hitro otresla “začetniške”, najstniško obarvane pop sintetike, ki, roko na srce, sploh ni bila slaba, in je začela razvijati vse bolj samosvoj (kant)avtorski izraz. Vseskozi pa je ohranjala tudi ves blišč, spektakel in dramatičnost sodobnega sredinskega popa. Ob vsem tem pa je bila velikokrat še zelo kritična in vedno pokončne drže in brez dlake na jeziku.

Beautiful Trauma je njen sedmi album. Po napovednem singlu What About Us in vrhunski ekipi, s katero je sodelovala, je bilo pričakovati, da bo album bolj moderen in morda malce bolj elektronski, a se niti eno niti drugo ni zgodilo. P!nk se s svojim novim albumom še bolj približuje tradicionalnem sredinskem ameriškem popu, ki primerjavi z izdelki nekaterih njenih sobork zveni kar malce zastarelo. Večina skladb sicer ima nekaj sodobnih skladateljskih in zvočnih poudarkov, vendar teža ostaja na tradiciji in predvidljivi pop skladnji in melodiki.

Skladbe so sicer izvrstno napisane, perfektno aranžirane in izjemno dobro posnete. Zaradi dokaj neizumetničenega zvoka in barvitih aranžmajev so tudi zelo prijetne za poslušanje. Album je obrtniško brezhiben in narejen na nadpovprečno visoki ravni. V celoti pa na njem manjka še kakšna izrazita uspešnica, še nekaj več raznolikosti in vsaj kakšna slogovno bolj (pre)drzna skladba. Nekako najbolj presenetljivo delo je bodoči singel Revenge, na katerem gostuje Eminem, vendar po drznosti P!nk z njo ostaja “nekje vmes”.

Treba pa je poudariti, da P!nk tudi v teh rahlo bolj konvencionalnih zvočnih okoljih izraža ves svoj šarm, energijo in prepričljivost, zaradi katere jo imajo številni oboževalci tako brezpogojno radi. Tako niti ne čudi, da utegne Beautiful Trauma postati celo eden njenih najbolj uspešnih albumov do zdaj.
 

Mary Rose se po več kot štirih letih vračajo na koncertne odre
Nigel Kennedy, Ramon Vargas in New Swing Quartet februarja v Ljubljani
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm