Prenovljeni Leteči potepuhi pripravljajo novi album

Napovedujejo ga z odlično zabluzeno southern rock skladbo Ni še prepozno.

Imenitna slovenska avtorska blues rock zasedba Leteči potepuhi je že v devetdesetih navduševala s skladbami, kot so Bicikl, Pojem blues, Ljubezen na prvi pogled, Ko ti vse narobe gre, Če srečal bi stvarnika, Kurja lojtra, ZZ Top in številnimi drugimi.

Maja je v njej prišlo do nekaterih kadrovskih sprememb. Odšel je pevec Klemen Tičar. Namesto njega je prišel Aljoša Kunilo, ki se je izvrstno vklopil v groove in zvok skupine. V skupino sta se vrnila še dva originalna člana Letečih potepuhov, klaviaturist Marko Ogrin in njegov brat Matjaž, ki igra bobne. V bendu pa ostajajo Dejan Došlo (gonilna sila, glavni avtor, akustični kitarist in spremljevalni pevec), Marko Matjašič (električna kitara) in basist in spremljevalni pevec Sergej Jereb.

Prenovljena in okrepljena zasedba, ki ima za seboj že nekaj zelo uspelih koncertov, je te dni predstavila novo skladbo Ni še prepozno, s katero napoveduje svoj novi album. Ni še prepozno je odlična, nadvse melodična in prefinjna blues rock pesem s kančkom pop melodike in izrazitim “močvirskim” delta (lahko pa tudi ljubljanskim, op. 🙂 ) southern rock nabojem. Bend preseneča tudi s precej prenovljenim, svežim, a še vedno bazično rockerskim zvokom.

Leteči potepuhi snemajo svoj novi album z legendarnim producentom Janezom Križajem (Zvokovanje, Videosex, Laibach, Otroci socializma, Gibonni, Tinkara Kovač, Magnifico, Terrafolk, Zoran Predin, Vlado Kreslin, Parni Valjak, Irena Vrčkovnik …). Album še nima naslova, izšel pa bo v začetku prihodnjega leta.
 

Žan Serčič vabi na posebno srečanje ob izidu svojega novega albuma
African Disco Juice (VA) (2017)
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm