Punk veterani V.I.S. Carina po 12-ih letih posneli nov album

Za začetek pa predstavljajo zanje netipično skladbo Nš člouk.

V.I.S. Carina je punk skupina, ki jo sestavljajo sami prvoborci slovenske punk scene, ki so bili na “fronti” že v poznih sedemdesetih in burnih osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Danes pa so pravzaprav edini bend, ki še ima nekaj tiste prvinske besnosti in neposrednosti iz časov prvega vala slovenskega punka.

V.I.S. Carina so leta 2005 izdali svoj edini album Od Lublance do Save, ki je eden boljših slovenskih punk albumov sploh. Vsa leta po njegovem izidu je skupina delovala in ni nikoli razpadla, a tudi snemala ni, vse do zdaj, ko se je spravila v studio in posnela enajst novih skladb.

Prva izmed novih skladb, ki jo V.I.S. Carina predstavljajo, je odlična Nš člouk. Gre za funk obarvano skladbo, v kateri bend spomni, da je bila ta tudi zvrst nekdaj še kako prisotna na punk sceni. Seveda je skladba tudi svojevrsten poklon Carine velikim angažiranim funk izvajalcem, kot so Gang Of Four, Shriekback in nenazadnje tudi The Clash, ki so nekoč bogatili in tudi močno zaznamovali svetovno punk in novovalovsko sceno.

V.I.S. Carina obljubljajo, da bo njihov novi album izšel na digitalnih formatih in tudi na vinilu. Datum izida še ni znan.
 

Sting - 57th & 9th (2016)
Gotthard - Silver (2017)
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm