Puta Volcano – Harmony Of Spheres (2017)

TIP: Inovativno in nadvse inteligentno videnje (prihodnosti) modernega rocka.

Puta Volcano so sijajni grški bend, ki na svojem najnovejšem albumu Harmony Of Spheres v zelo inteligentno, prefinjeno, a hkrati eruptivno, ultra-energično in nadvse moderno rock formo združujejo stoner rock, psihedelo, avantgardni post-rock, grunge raztrganost, moderni hard rock in metal, progressive zvedavost in naviti kitarski alternative in garažni rock. Njihove skladbe so izjemno dinamične, strukturno funkcionalne, polne suspenza, nabite s čistimi in nadvse prijetnimi melodijskimi linijami, tektonsko kotalečo ritmiko in briljantnimi, sila raznolikimi kitarskimi riffi. Čeprav so Puta Volcano v osnovi trio s pevko, njihove skladbe zvenijo mestoma skoraj orkestralno in vseskozi naravnost bombastično.

Morda največja “posebnost” skupine je izvrstna pevka Luna, ki ima nenavadno moško barvo glasu, hkrati pa zlahka poje tudi tiste “ženske registre”.

Bend ima tudi nadvse dodelan in zelo raznolik zvok, v katerem se odraža redko slišana dvojnost. Puta Volcano namreč zvenijo kot kak gigantski mainstream, da ne napišemo ravno korporacijski komercialni moderni rock bend, istočasno pa zvenijo umazano, garažno, puščavsko, zadeto, odpadniško, podzemno in alternativno kot le malokdo.

“Odrešitev” za razvoj modernega rocka tokrat ne prihaja iz angloameriških templjev, v katerih so rock svetniki kar malo zaspali, če njihovo delovanje primerjamo z ustvarjalno odločnostjo, osredotočenostjo, premišljenostjo in lucidnostjo, ki jo na tem izvrstnem albumu kažejo Puta Volcano.
 

Nova skladba zagrebških retro-psihedelikov Hi Fju
Depeche Mode objavili video za 360-stopinjsko gledanje
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm