Umrl je Mark Hollis, vodja britanskih synt-pop novo-romantikov Talk Talk

Bil je novo-romantik, začetnik post-rocka, predvsem pa brezkompromisni umetnik.

Umrl je Mark Hollis, pevec, kitarist, klaviaturist in glavni avtor odlične britanske zasedbe Talk Talk, ki je v prvi polovici osemdesetih skupaj s skupinami, kot so Duran Duran, Depeche Mode, Spandau Ballet, Visage, Ultravox, Soft Cell, Culture Club in še nekaterimi, tvorila jedro britanskega novoromantičnega popa, smeri, ki je ustoličila sintetizatorje v popu in definirala moderni synt-pop.

Talk Talk so bili znotraj te scene posebni zaradi zelo zrelega zvoka, večplastnih skladb in inteligentne uporabe akustičnih instrumentov. Njihove največje uspešnice so Talk Talk (1982), Such a Shame ter It’s My Life (1984). Slednjo je leta 2003 z veliko več uspeha predelal ameriški bend No Doubt, Such a Shame pa je leto prej nanovo posnela nemška dance pop pevka Sandra.

Talk Talk so v drugi polovici osemdesetih nadgradili svoj izraz in danes veljajo za ene izmed pionirjev post-rocka. Žal komercialno niso bili preveč uspešni in so se leta 1991 razšli. Hollis je leta 1998 izdal odličen istoimenski solo album, ki še zdaj velja za delo, na katerem se umetnik ni uklonil komercialnim interesom. Hollis, ki se je takoj po izdaji tega albuma umaknil iz glasbenega posla, je bil star 64 let.
 

Tobias Sammet’s AVANTASIA - Moonglow (2019)
D KOKKs in gosti Neisha, Buco in Rous v siloviti akciji
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm