Roger Waters, “glava” Pink Floyd, bo 19. maja po četrt stoletja objavil novi rock album

Naslov bo Is This The Life We Really Want?.

Roger Waters, legendarni nekdanji član britanskih psihedeličnih progressive rock velikanov Pink Floyd, je končno objavil datum izida svojega novega albuma. Is This The Life We Really Want? je eden najtežje pričakovanih albumov, saj bo to Watersov prvi rock album po albumu Amused To Death iz leta 1992.

Waters je idejni oče velikih, pomembnih in zelo vplivnih konceptualnih albumov Pink Floyd The Wall, Animals in The Final Cut. Čeprav o njegovem novem albumu ni veliko znanega, mnogi predvidevajo, da bo šlo za še en konceptualni album. Waters je povedal, da ga je sloviti producent Nigel Godrich spodbudil k temu, da je še enkrat premislil o prvotni zasnovi albuma, ki je bila “zasanjano radijska”.

Tema albuma naj bi bila, kot napoveduje že naslov plošče, v kakšnih časih živimo. “Ni samo vprašanje, zakaj ubijamo naše otroke, vprašanje je tudi, kako sprejemamo trenutke ljubezni,” je v eni redkih izjav povedal Waters in že samo s tem nakazal, da bo kot vedno kritičen, uporniški in razmišljujoč.

Pred dvema tednoma je Waters objavil prvi štirideset sekundni delček z novega albuma, pravkar pa je objavil še drugega. Oba zvenita veličastno, magično in srhljivo podobno Pink Floydom iz časov, ko jih je še vodil Roger Waters.

PS: Zadnja novica, izid albuma je prestavljen na 2. junij.
 

Maja prvenec dueta Tretji kanu z naslovom V vesolje
Recenzija novih albumov nekaterih junakov scene NWOBHM
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm