Še ena neumnost Rock And Roll Hall Of Fame

Med slavne bodo sprejeli Deep Purple brez dveh zdajšnjih članov.

deep-purple-600

Institucija Rock And Roll Hall Of Fame naj bi, kot poveže že ime, izbirala v “dvorano slavnih” največja glasbena imena. Pri tem pa se ji znova in znova zapleta in tako je Rock And Roll Hall Of Fame bolj kot kredibilna institucija z leti postal prizorišče takšnih in drugačnih glasbenih komedij in zmešnjav. Slednja se je zgodila pri legendarni britanski rock skupini Deep Purple. Že samo dejstvo, da se je na sprejem te skupine med slavne čakalo toliko let, je v bistvu smešno. Za pravo neumnost pa je poskrbela, komisija, ki je odločila, da dva člana zdajšnje zasedbe, kitarista Stevea Morsea in klaviaturista Dona Aireyja, ne bo uvrstila med slavne. Morse je na primer v skupini dlje, kot je bil originalni in seveda za razvoj skupine bolj pomemben kitarist Ritchie Blackmore, vendar odločitev komisije kaže na nespoštovanje vsega, kar so Deep Purple, ki uspešno delujejo še zdaj, ustvarili po letu 1975.

Vidno ogorčeni pevec skupine Ian Gillan je dejal: “To je očitna neumnost in moj odgovor na to je kratek: ‘Hvala lepa!’.” Tudi bobnar Ian Paice ni imel na račun Rock And Roll Hall Of Fame nobene pohvalne besede. Dejal je, da so vsi, ki so igrali v Deep Purple na svoj način pomagali bendu, in da bi morali biti prav vsi nominirani.

Poleg Deep Purple bodo na slavnostni prireditvi, ki bo 8. aprila, v Rock And Roll Hall Of Fame sprejeti še: Cheap Trick, Chicago, Steve Miller in raperji N.W.A..

Kitarist Led Zeppelin Jimmy Page se vrača na odre
Def Leppard - Def Leppard (2015)
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm