Septic Order – Imprisoned in Sanity (2018)

TIP: Prava okrepitev SLO thrash scene.

Septic Order so nastali pred dobrimi tremi leti v Kočevju. Od 2016 pa zaradi boljših pogojev ustvarjajo in delujejo v Ljubljani.

Imprisoned in Sanity je prvi EP skupine, na katerem so štiri odlične in precej raznolike skladbe. To so sicer demo posnetki. Dejansko pa je njihova kakovost na več kot samo sprejemljivi studijski ravni.

Pevec in solo kitarist Alen Horvat, ritem kitarist Marko Krulič, basist Boštjan Ivančič in bobnar Jan Martin Dobre tudi na sicer močno in slogovno dobro razvejeno slovensko thrash sceno prinašajo svojevrstno videnje tega žanra, hkrati pa spoštujejo vse njegove zakonitosti. Septic Order v napadalni old school thrash vnašajo pošteno dozo moderne zvočnosti, novodobne izvedbene funkcionalnosti, tehnične dovršenosti in tudi ravno pravo mero trše groove metal agresivnosti.

Bend pa preseneča tudi s svojo dorečenostjo. Glede na to, da je relativno na začetku, deluje – tako glasbeno, kot z družbeno angažiranimi sporočili – zelo izdelano. Septic Order niso tisti tip benda, ki stavi na brezglavo drvenje. Intenzivnosti dosegajo s pazljivo narejenimi skladbami, ki imajo bogato melodijo in izrazit, včasih skoraj epski, vseskozi pa napet dramatski lok. Po tem močno spominjajo na kakšen težji klasičen heavy metal bend.

Imprisoned in Sanity, ki ga lahko brezplačno prenesete, je v vseh pogledih odličen metal izdelek, odličnega metal benda, ki zna tudi v prihodnje še kako presenetiti.
 

Skijaš i jeti, glasbeno presenečenje na Ani Desetnici
Še bogatejša zvočna izkušnja dueta Tretji kanu
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm