Siddharta pripravili prvorazredni dogodek v podzemlju Pivovarne Union

Singel je zunaj, sledi novi album in velika turneja Volkswagen – Union.

Dostojno največjega slovenskega rock benda so Siddharta pripravili prav poseben dogodek. Izbrane oboževalce in nekatere predstavnike sedme sile so odpeljali v podzemlje proizvodnega obrata Pivovarne Union, v katerem se skrivajo prave katakombe, ki niso služile za pokopavanje, ampak so jih v preteklosti verjetno uporabljali kot hladilnike.

Eno izmed njih so preuredili v dvorano in občutek v njej je zares nevsakdanji . Že samo to, da se v njej temperatura verjetno nikoli kaj dosti ne spremeni, je prireditvi dajalo določen čar in napetost. Tudi polkrožni strop ima svojo magijo. Na koncu dvorane, osvetljene z močno rdečo lučjo, sta stala impozanten oder in ozvočenje, ki je že na pogled obetalo. Pred njima pa dolga miza z različnimi prigrizki, levo in desno pa pivo (in tudi Zala, op.), kolikor si ga hotel. Skratka, vsi pogoji za naravnost idealen rock dogodek. In Siddharta so ga v kratkem, a efektnem živem nastopu tudi naredili.

V velikem slogu so odigrali tri novejše klasike, Ledena, Nastalo bo in Do konca. Zvok je bil sijajen. Pa še odmevov zaradi pravih kotov ni bilo, kar je čisti luksuz. Sledila je predstavitev videa novega singla Medrevesa in nato je bend sprašili še eno, zelo pompozno novo skladbo. Vsekakor je bilo novega materiala dovolj za odličen prvi vtis. Mogočen zvok, prostrani sintetizatorji, nekaj presenetljivih retro vložkov, nekaj super-modernih zvokov, izjemna izvedba in še vedno pravoverna modernorockerska avtorska drža so garancija, da so Siddharta na poti k še eni veliki stvaritvi. Kako napredujejo v studiu, pa lahko še naprej spremljate na Volkswagnovi spletni strani.

Po izvrstnem nastopu so Siddharta napovedali še veliko jesensko slovensko turnejo, katere glavna pokrovitelja sta Volkswagen in Pivovarna Union. Turneja se bo začela 14. septembra z velikim koncertom v Hali Tivoli, nato bo sledilo še 12 koncertov po večjih slovenskih mestih. Gre za kar velik podvig, ki se ga v današnjih težkih razmerah na naši glasbeni sceni, upa lotiti le še malokdo.

Vsekakor so Siddharta naredili lepo gesto. S svojimi najbolj zvestimi fani in tistimi, ki tako ali drugače spremljajo njihovo delo, so v zelo prijetnem rockerskem vzdušju najprej delili svoje nove ideje in stvaritve.

Turneja Siddharta 2018:

9. september, Ljubljana,
19. oktober, Ljutomer,
26. oktober, Koper,
27. oktober, Velenje,
31. oktober, Trbovlje,
2. november, Kočevje,
3. november, Krško,
16. november, Šempeter pri Novi Gorici,
17. november, Maribor,
23. november, Novo mesto,
24. november, Slovenj Gradec,
1. december, Kranj,
8. december, Celje.

Prizorišča in goste najdete v Napovedniku

Mala fotka na ekranu: Marko Alpner
 

Velikani Scorpions 8. junija v Ljubljani
Editors - Violence (2018)
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm