Silvija Starčević, odlična predstavnica nove generacije hrvaških rockeric

Pevka predstavlja svoj tretji singel z naslovom Hologram.

Pevka Silvija Starčević z Reke je na svoj talent prvič opozorila lani z zanimivo in precej kompleksno skladbo Dobro jutro. V njej je na precej nenavaden način združila trdi moderni rock groove, fusion in bombastični progressive rock z bolj vedrim, a nič manj energičnim pop rockom. Sledila je udarna, skoraj gotsko temačna prog balada Plan s sijajnim, pravim simfoničnim instrumentalnim vložkom.

Nedavno je Silvija predstavila novo skladbo Hologram, ki je spet nekaj drugačnega. Bolj direktna skladba ima še izrazitejši moderno-rockerski zven. Pesem temelji na odličnem, groovy kitarskem riffu, nasproti katerega so postavljeni nostalgični sintetizatorji, ki spomnijo tudi na reški novi val, kot tudi na nekdanji tamkajšnji synth pop. O skladbi je Silvija zapisala: “Navdih zanjo mi je dala teorija, ki pravi, da je vesolje hologram in da je percepcija sveta iluzija.”

Silvija sama piše besedila. Avtor glasbe in producent vseh treh njenih skladb pa je Žanil Tataj – Žak, pri nas najbolj znan kot eden nekdanjih pevcev YU heavy metal legend Divlje jagode in dolgoletni frontman postojnske heavy metal atrakcije Mary Rose. Žak je tudi Silvijin mentor na glasbeni akademiji Vocal Studio Maraton, kjer se pevka uči modernega petja in igranja kitare. Sicer pa je Silvija že pred začetkom samostojne glasbeni poti kot spremljevalna pevka sodelovala tudi z Markom Toljo in Let 3.
 

Katy Perry - Witness (2017)
Britof - Britof (2017)
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm