Simon Vadnjal začenja samostojno pot z 80s synth-pop skladbo

Rock frontman zdaj v drugačni, a nič manj zanimivi vlogi.

Foto: Marko Delbello Ocepek

Pevec Simon Vadnjal se je v zadnjih dveh desetletjih uveljavil na naši sceni kot prepričljiv frontman raznolikih rock bendov, kot so Superlizo, slovenska Alice In Chains tribute zasedba Dropped-D in še vedno aktualni CoverLover.

Kot so solist pa se predstavlja v precej drugačni, a nič manj zanimivi zvočni in vizualni podobi. Nedavno je objavil skladbo Bim Bam Bom, ortodoksno synth-pop pesem, narejeno v najboljši maniri osemdesetih. Vintage ritem mašinam, sintetizatorjem in tudi Vadnjalovemu “pop” petju pa nasproti stojijo malce bolj rockerske kitare.

V osnovi igriva pop skladba ima močno in pozitivno družbeno angažirano sporočilo. Vadnjala je zelo pretresel podatek, da se vsako leto izseli 15.000 Slovencev in da o tem razmišlja polovica mladih.

“Načeloma je krasno. Lepo živimo. Večkrat se s prijatelji čudimo našim lepotam in načinu življenja na sončni strani Alp, pa kljub temu nekaj ne štima,” pravi Vadnjal in dodaja, “če o tej temi razpravljajo mednarodni znanstveniki na neki dolgočasni konferenci, je eno, če pa jo zapakiraš v pop pesem z nalezljivim refrenom, pa smo na dobri poti, da kaj premaknemo.”

Vadnjal, sicer tudi znan TV obraz POP IN-a, je za skladbo posnel tudi “dizajnerski” retro pop art videospot.
 

SMET - Dolga pota (2018)
Vseženska SLO heavy metal atrakcija Hellcats išče kitaristko
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm