Slash – Living The Dream (2018)

TIP: Ni veliko kitaristov, ki tako močno in dobro pribijejo.

Slash je eden najbolj markantnih kitaristov, pa ne samo zaradi svoje pojave, ampak predvsem zaradi igranja. Ni jih malo, ki so prepričani, da je bil prav on tisti, zaradi katerega so se Guns N’ Roses, s katerimi je v drugi polovici osemdesetih naredil eno zadnjih revolucij v rocku, tako ločili od drugih podobnih skupin.

Living The Dream, sicer tretji album s pevcem Alter Bridge Mylesom Kennedyjem in The Conspirators, je še en odličen album velikega kitarista. Nove skladbe so nekoliko krajše, bolj dorečene in osredotočene. Slashu sta sprava z Axlom in ponovno sodelovanje v Guns N’ Roses zelo dobro dela. Na Living The Dream je kar nekaj skladb, ki imajo tisto razpištoljenost, heavy metal kričavost in glamur iz klasičnega obdobja benda, čeprav se Slash in ekipa slogovno na njem nikoli povsem ne opredelijo.

Nove skladbe so zelo intenziven in precej moderen kitarskih rock, ki ga nekoliko včasih zanese v bolj heavy metalske vode, drugič v naviti sodobnejši moderni rock in tretjič v bolj tradicionalna (hard) rockerska okolja.

Kennedy ima tisto nepopustljivo točnost in pravilnost, ki odlikuje pevce novejše šole. Slash pa iz svojega velikega cilnidra še vedno vleče nove in nove rock’n’rollarske, retro, blues, hard& heavy in še kakšne trike in še naprej ostaja neponovljiv v tem, s kakšno odločnostjo, če ne kar srditostjo jih predstavi, odigra, v bistvu kar zabije. In tu je še nekaj njegovih za današnje čase spektakularno dolgih kitarskih solističnih izletov, in to tudi v tistih modernejših skladbah, katerih strukture po pravilu ne dopuščajo tovrstnih solističnih ekshibicij.

Living The Dream je pošten rock album, ki v skoraj idealnem razmerju združuje tisto izjemno izvedbeno preciznost in čisto rock razuzdanost in spontanost. Poleg tega ima tudi nekaj tistega naboja (ali ega, kakor pač gledate na zadevo, op.) albumov kitarskih herojev.

Vsekakor Living The Dream ponuja več kot samo nekaj razlogov za pravo rocersko užitkarjenje! Velja tako za mlajše rockerje, kot za tiste nekoliko starejše, ki se še spomnite, kako se je nekoč streglo stvarem.
 

23. novembra novi album Laibach
Ed Sheeran v nekaj minutah prodal 60.000 vstopnic za junijska koncerta v Celovcu
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm