Slovenski duet BluBird podpisal za založniškega velikana Sony Music

Producent Damjan Jović in DJ Dey sta po 12-letih ponovila dosežek Magnifica.

Elektronski projekt BluBird je založniške gigante navdušil s samosvojo predelavo skladbe Fresh slovite ameriške skupine Kool & The Gang. Odlična pesem iz leta 1984 je ena zadnjih velikih klasičnih disco uspešnic, ki je hkrati že napovedovala velike spremembe, ki so takrat prihajale na plesno sceno.

BluBird sta skladbo zavila v nalezljiv in ravno prav hiter tropical/deep house beat in ta hip zelo moderno zleknjeno, hipnotično sintetizatorsko chill podlago.

Producent Damjan Jović in DJ Dey, ki sestavljata BluBird, sta povedla, da jima je všeč glasba iz sedemdesetih in osemdesetih let prejšnjega stoletja in da rada vzameta kakšen košček pesmi ali kar kakšno skladbo iz tistega časa, ki jo potem obdelata in predstavita na originalen in kreativen način.

“Fresh je ena takšnih in jo zelo rada odigrava na nastopih. Najina verzija nama je postajala vedno bolj všeč, zato sva se odločila, da jo izdava kot uradni singel. Že od samega začetka je bila ideja, da bo, za razliko od originala, predelava v chill house tropical ritmih in z ženskim vokalom. Pesem sva posnela z Martino Šraj, pevko, ki živi v Londonu in ki ustvarja pod imenom Ina Shai. Prepričana sva, da sva pesem odlično prilagodila današnjim trendom in bo deležna pozitivnega feedbacka zaradi njene dobre ‘vibre’“, je ob izidu pesmi povedal Jović.”

BluBird sta druga slovenska pop izvajalca, ki jima je uspelo izdati skladbo pri Sony Music Entertainment, ki je druga največja glasbena založba na svetu in je ena izmed treh založb, ki jim rečemo velikanke. Prvi slovenski izvajalec, ki je podpisal za italijansko predstavništvo založbe Sony, je bil leta 2004 Magnifico, ki je tam izdal skladbo Hir Ai Kam, Hir Ai Go.
 

Hamo & Tribute 2 Love predstavljajo prvo skladbo prihajajočega albuma 3P
Severina bo 1. februarja premierno predstavila novo skladbo Kao
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm