Steven Tyler – We’re All Somebody From Somewhere (2016)

TIP: Z več rockerske energije od večine današnje rock produkcije.

Steven-Tyler---We're-All-Somebody-From-Somewhere

Frontman benda Aerosmith Steven Tyler se je po več kot štiridesetih letih delovanja v bendu odločil posneti svoj prvi solo album. Za nameček je vseskozi napovedoval, da bo naredil country ploščo. Vsekakor nič kaj obetavna napoved, če se spomnimo patetičnih in zgrešenih country izletov Brucea Springsteena ali, še huje, Bon Jovi.

No, Tyler je držal obljubo, ampak album je odličen. Tyler pa tudi na njem kaže, zakaj je eden najboljših in najbolj karizmatičnih rock pevcev vseh časov. Zadeve se je namreč lotil z vso resnostjo in okoli sebe zbral ljudi, ki vedo, kaj je country oziroma, kaj vse bi lahko bil. Tako je nastala We’re All Somebody From Somewhere, ki je vse drugo, kot cmerav in klišejski country. Album je po zvoku blizu tistemu, čemur Američani pravijo alt country, in zveni zelo naravno in tudi precej energično.

Sama struktura skladb je povsem rockerska, nekaj jih ima celo odlične riffe, prav vse pa imajo povsem rockersko dramatiko in držo. Tyler preprosto ne more iz svoje kože in je tudi tokrat suveren, prepričljiv in predvsem stoodstotno rockerski. Razlika je le v aranžmajih samih skladb, katerih poudarek je tokrat na instrumentih, kot so banjo, mandoline, dobro ali violina, kar pa niti slučajno ne pomeni, da na albumu ne boste našli tudi kar nekaj strupeno rockerskih vložkov na električnih kitarah in odličnih zabluzenih pasaž. Vsekakor je na tem albumu kar nekaj skladb, ki bi se z nekaj manjšimi kozmetičnimi popravki in malce več “elektrike” lahko zlahka našle na albumu Aerosmith.

Če niste prav prepričani, začnite poslušati album na koncu, kjer sta izjemna obdelava skladbe Piece Of My Heart, klasika benda Big Brother And The Holding Company z Janis Joplin, (original Erma Franklin, op.) in odlična akustična različica velikega hita Aerosmith Janie’s Got a Gun.

We’re All Somebody From Somewhere vsekakor ni plošča polizdelkov, kar skoraj po pravilu ponudijo veliki bendovski zvezdniki na svojih solističnih albumih. Je izjemno uspel izlet v drug žanr, ki ponuja obilico odličnih skladb in tudi nekaj drznih in tudi zelo modernih rešitev. Skratka, preverite …
[huge_it_share]

[fblike]

 

Novi album Tomcat še pred koncem leta
Maxwell - blackSUMMERS’night (2016)
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm