Stoner friki Jegulja so (končno) posneli nov album

Naslov: Exit Sandman. Zdaj sledi miks in nekaj petičnih nastopov.

Po vseh pripetljajih z bobnarji (enega si lahko preberete tu, op.) so Jegulja, eden naših naših najbolj odbitih, a tudi najbolj pronicljivih stoner bandov, končno uspeli urediti svoje vrste. “Zabetonirana člana”, kitarista Jan Kozel in Jure Gašper sta po šestih letih v šestem poskusu le našla sebi enakega.

Jure Kolšek ni le bobnar, je bobnar odrešitve,” je povedal Kozel in dodal: “V njegovem prostoru za vaje smo po sistemu samostojne borbene enote (angleško DIY, op.) naredili studio in se za pet dni zaprli vanj. Jure je tudi producent albuma.”

V intenzivni seansi, ki ni minila brez stranskih žrtev, so Jegulja svoji brezkompromisni drži primerno in v svojem zdaj že kar pregovorno vrtoglavemu tempu, ki meji na samouničenje, posneli sedem novih skladb. Luč sveta bodo ugledale na njihovem drugem albumu, katerega naslov bo Exit Sandman.

Zdaj sledi miks in nekaj petičnih nastopov, na katerih boste poleg materiala z izvrstnega prvenca Darkest Light, ki ga lahko še vedno brezplačno dobite na bandcamp strani benda (no, kaj le primaknite, op.), prvič v živo slišali tudi, kako zdaj zvenijo nove skladbe.

O datumu izida Exit Sandman pa je Kozel dejal: “Začetek miksa je odvisen od tega, kako hitro bomo uspeli zbrati vso dodatno opremo, ki jo še potrebujemo. Le-to si bomo, podobno kot za snemanje, izposodili. Srčno upam, da miks naredimo še letos.” 

Koncerti, festivali, prireditve
Dado Topić in Karamela, legendi spet skupaj v akciji
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm