Stray Train – Just ’cause You Got The Monkey Off Your Back Doesn’t Mean The Circus Has Left Town (2016)

TIP: Super-energični rock, ki kar kliče po akciji.

Stray-Train--2016

Stray Train so se v zelo kratkem času uveljavili kot eni najboljših in najbolj zanimivih slovenskih rock izvajalcev. Še prej so nase opozorili na evropski sceni, saj so bend zelo hitro odkrili nekateri največji in predvsem najvplivnejši tuji rock mediji. Kljub temu, da skupino sestavlja peterica izkušenih glasbenikov novejše in tudi nekoliko starejše generacije, ki so v preteklosti počeli že marsikaj, je njihova dejavnost v Stray Train precejšnje, a vsekakor zelo pozitivno presenečenje. Presenečata predvsem funkcionalnost vsakega posameznika in redko videna enotnost pri razumevanju žanra, ki ga izvajajo.

Stray Train izhajajo iz tradicionalnega klasičnega rocka, ki pa ga interpretirajo na zelo sodoben način. Tako se v njihovih skladbah klasični rock žanri, kot so hard rock, blues, boogie, rock ’n’ roll, psihedelični rock šestdesetih in tudi klasični funk “znajdejo” v okolju modernega kitarskega alternative rocka, post-grungea, stoner rocka, nove metalurgije in sodobne produkcije.

Rezultat je vnetljiv, visokooktanski, super-energični rock album, ki ima vsak trenutek tisto brezčasno patino klasičnega, istočasno pa tudi utrip tega časa. Nenehno držati takšno dvojnosti na tako intenzivni ravni še zdaleč ni tako preprosto, kot bi se iz napisanega morda dalo razbrati. Takšnih izvajalcev tudi v svetovnem merilu (predvsem na klasični rock sceni) danes ni več veliko ostalo. Tudi zato so Stray Train tako zanimivi za tujino.

Na albumu Just ’cause You Got The Monkey Off Your Back Doesn’t Mean The Circus Has Left Town vas čaka devet skladb, ki jih odlikujejo izjemni riffi, tektonska ritmika, izredno domišljeno muziciranje in prefinjena, a hkrati zelo suverena izvedba. Vsaka skladba ima nekoliko drugačen poudarek, za kar gre nekaj zaslug tudi odličnim gostom (b.t.w., Gibonni je prispeval eno zelo zanimivo besedilo). Vsem skladbam pa je skupna tista pregreta, prvinska, razbeljena, večna rock energija, ki kar kliče po akciji in vzbuja skomine po časih, ko je rock še masovno spreminjal miselnost in premikal svet. Če je v vas vsaj kanček rockerja, se pozivu, kot ga ponujajo Stray Train, preprosto ne bi smeli izogniti!

Zares vrhunski rock album!
 

Fitz And The Tantrums - Fitz And The Tantrums (2016)
Rock novice
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm