Kultna slovenska rock super-skupina C4 9. maja v Ortu baru

Preverite, v čem je razlika med rock eksplozijo in pohlevnimi cover bandi.

C4 so sijajna rock / heavy metal skupina, sestavljena iz samih velikih in uveljavljenih glasbenih imen. Billy (Bombe) je eden najboljših, najbolj markantnih in prepričljivih rock pevcev in frontmanov, kar jih je kdajkoli bilo pri nas. Poleg njega so v bendu še: kitarist Matic Ajdič (San Di Ego, Billysi, Duet s Samuelom Lucasom, Grunge Show …), basist Sergej Pobegajlo (Gora, Billysi, Bombe, Krom, Ognjerezi) in bobnar Boštjan Vajs (Zabukowski, Dugme u čorbi, Victory, Bombe, Kantor, Niowt, Dadi Daz).

Zametki skupine C4 segajo v sredino burnih 90ih, ko so trije njeni člani v različnih obdobjih delovali v pogubni heavy metal zasedbi Bombe. Bombe so sloveli tudi po zdaj že legendarnih tedenskih jam sessionih v ljubljanskem klubu Palma, ki po energiji in tudi drži še danes v marsičem ostajajo nepreseženi. C4, ki so si verjetno tudi zavoljo tistih časov nadeli eksplozivno ime, so skozi desetletja ohranili večino takratnega naboja, drže in energije, kar je dandanašnji prava redkost. Tudi zato njihove verzije velikih klasikov rocka zvenijo tako prepričljivo in drugače, a hkrati tako avtentično in prepoznavno.

V četrtek, 9. maja, se C4, ki ne nastopajo prav pogosto, vračajo v svoj hram Orto Bar. In če res daste kaj na svojo rockersko držo, potem takšnega hurikana rock energije nikakor ne boste zamudili.
 

Umrl je Dick Dale, kralj surf rocka in prototip kitarskega heroja
Mariborski in okoliški bendi, pozor, Festival Scena 2019 sprejema prijave
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm