Svetovna basistka, raperica in pevka Divinity Roxx ta ponedeljek v Kranju

V Trainstation Squat prihaja izvajalka, ki je zaslovela z dolgoletnim sodelovanjem z Beyoncé.

Divinity-Roxx-2015-Sept600

Divinity Roxx je sodelovala z Beyoncé od 2006 do 2011. Bila je basistka in umetniški vodja njene koncertne skupine The Beyoncé Experience. Pomagala je tudi pri pisanju njenih skladb. Divinity lahko vidite v treh koncertnih videih Beyoncé in tudi v videospotih za skladbe Irreplaceable in Green Light. Divinity Roxx je z Beyoncé med drugim nastopila tudi v prestižnih televizijskih oddajah, kot so The Oprah Winfrey Show, Saturday Night Live in The Queen Latifah Show. Nastopila pa je tudi na podelitvi nagrad Grammy.

Sicer pa je Divinity v več kot dvajsetletni karieri počela še marsikaj. Sodelovala je na albumih takšnih izvajalcev, ko so: Béla Fleck and the Flecktones, Victor Wooten, NX Zero, will.i.am, Patty Labelle, Kelly Rowland, večkratna nominiraka za Grammyja Ledisi, trikratni dobitniki Grammyja The Roots in 2NE1.

Izdala pa je tudi albuma Ain’t No Other Way (2003) in The Roxx Boxx Experience (2012). Na prvem so sodelovali tudi will.i.am, DJ Lethal in Mike Elizondo na drugem pa legendarni Bootsy Collins in z Grammyjem nagrajeni Killa Mike.

Divinity Roxx je poleg tega, da je vrhunska basistka, tudi izjemna pevka in “zelo navita” raperica. Njena izrazna vsestranskost in vragolije na basu, v kombinaciji z istočasnimi pevskimi in rap ekshibicijami pridejo do polnega izraza na njenih koncertih, na katerih lahko slišite vse od rocka, čudaško virtuozne interpretacije Rage Against The Machine, kitarskega alternativa, trdega rapa pa vse do prefinjenega r’n’b-ja, soula funka, popa in še česa. Zaradi unikatnega pristopa in raznolikosti je njena glasba dobila naziv ghetto rock.

Divinity Roxx bo nastopila na ekskluzivnem koncertu ta ponedeljek, 21.septembra, ob 20. uri v kranjskem Trainstation Squatu. Vstopnina je 8 EUR.

Mini-novičke: september 2015
Bono: "Brez rešitve begunske krize Evrope ne bo več."
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm