Ta petek solidarnostni koncert Glasne za begunce

V ZRC SAZU se bodo 20. 11. ob 20.uri predstavile številne glasbenice in govorke.

Glasne_o

Prihod begunk in beguncev na naša tla je povzročil polarizacijo javnosti, ki bodisi demonizira bodisi pomiluje njihove usode ter jih deli na “prave” in “neprave”.

Glasne se pri tem zavzemajo za brezpogojno solidarnost z vsemi begunci in begunkami, odprte meje in varen prehod, za učinkovito reševanje njihovih stisk na državnem in evropskem nivoju.

Svojo podporo bodo izkazale s tem, kar najbolje znajo in najraje počnejo – z glasbo. Z glasom in glasbo, ki izhaja iz poguma, solidarnosti in človečnosti.

V Atriju ZRC SAZU v Ljubljani bodo nastopile Brina Vogelnik, Xenia Jus, Katarina Juvančič, Bogdana Herman, Katarina Avbar, Aphra Tesla, Nika Solce, duo Najoua, skupina Malamor, FPZ Z’borke.

O položaju beguncev in humanitarni krizi bodo razpravljale tudi Aigul Hakimova, Stella Šibanc ter Ela Meh.

Po koncertu sledi afterparty v Pritličju, kjer bodo muziko sukale domače didžejke, med njimi tudi članice Iniciative: Zana, Nina Dragičević Nibeye, Tristiana, Karin Bossman, NinaBelle, Nina Hudej.

Vstopnina: 7€.

Izkupiček bo v celoti namenjen pomoči beguncem in begunkam, vsi nastopajoči in organizatorji koncert pripravljamo zastonj.

Pri vstopnini bo tudi škatlica s prostovoljnimi prispevki, če bi želeli dodati kak evro več.

S seboj lahko prinesete tudi oprano in nepoškodovano zimsko obutev in oblačila za otroke, ženske in moške, ter krekerje, energijske ploščice, vodo, higienske pripomočke, ki jih bomo posredovali tistim, ki pomagajo beguncem na terenu.

Drugačni Flirrt
Adele s Hello še naprej ruši rekorde
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm