Moonleejada 2016

Štirje top bandi v Gala hali: Bernays Propaganda, Werefox, Nikki Louder in Iamdisease.

moonleejada_2016

9. decembra bo v dvorani Gala Hala na Metelkovi ponovno potekal zdaj že tradicionalni festival neodvisne založbe Moonlee Records, ki slovi po kakovostnih izdajah vrhunskih podzemnih, izvirnih in drugačnih izvajalcev s celotnega področja nekdanje Jugoslavije.

Na festivalu bodo nastopili štirje bendi, ki so letos pri založbi izdali svoj album.

bernays-propaganda_n

Iz Makedonije se v Ljubljano vračajo neumorni makedonski plesni indie-pop postpunkerji Bernays Propaganda, ki so se po kadrovskih rošadah spomladi vrnili z albumom Politika, na kateri se skupina podaja v bolj elektronske indie-pop oziroma new wave krajine. Vse skupaj pa z zapeljivim vokalom in odlično interpretacijo povezuje izjemna pevka Kristina Gorovska.

werefox

Na festivalu se bodo v živo predstavili tudi Werefox, novi varovanci založbe Moonlee. Prekmursko alter rock atrakcijo sestavljajo člani in članica, ki so se kalili v skupinah Psycho-Path, Kleemar, Lollobrigida, Manul. Bend je letos izdal svoj drugi album Das Lied Der Maschinen. Močne sonično-melodične kitare, peklensko-angelski glas in udarna ritem sekcija vas ne bodo pustile ravnodušne.

nikki-louder-photo

Letošnjo Moonleejado bodo popestrili še brezkompromisni slovenski noise garažisti Nikki Louder, ki tudi na svoji četrti plošči Trout raziskujejo in nadgrajujejo svojo vizijo hrupnega, kaotičnega, udarnega in kotalečega noise rocka. Prav v živo pa bend pokaže vso mogočnost svojega izraza.

iamdisease

Podobno brezkompromisni so tudi naslednji udeleženci, primorski veterani Iamdisease, ki plenijo s samosvojo mešanico mračnega temačnega in besnega hardcora in močnih metal, crust in sludge detonacij. Občutke jeze pa kanalizirajo v angažirano nadiranje poslušalstva.
 

Odličen avtor in pevec Lean Kozlar Luigi
Bruno Mars - 24k Magic (2016)
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm