The Chainsmokers – Memories…Do Not Open (2017)

TIP: Klubsko (pre)drznost sta zamenjala s sredinskim popom.

Na težko pričakovanem prvencu vročega ameriškega producentskega dueta The Chainsmokers Memories…Do Not Open lahko kar pozabite na provokativnost njunega prvega snigla #SELFIE, ki si ga bo na YouTubeu kmalu ogledalo pol milijarde ljudi. Prav tako lahko pozabite na kakršnokoli spogledovanje s hip hopom, na vse plesne vibracije, s katerimi sta navduševala na nekaterih odličnih kasnejših singlih, kot tudi na vse njune gverilske sintetizatorske vpade in svež pristop, ki sta ga vnesla na ameriško EDM (Electronic dance music) sceno.

Po izjemnem napovednem singlu Something Just Like This, ki sta ga posnela s Coldplay, je bilo pričakovanje še toliko večje. Žal pa sta vzorec te skladbe na bistveno nižji ravni vse prevečkrat ponovila v vseh ostalih. The Chainsmokers sta se odločila, da se bosta na tem albumu poslovila od vseh klubskih diverzij in plesnih ritmov in se povsem posvetila (jasno da, bistveno številčnejšemu, op.) pop občinstvu. Z izjemo zgoraj omenjene skladbe imajo vse ostale klasično, da ne napišemo kar zastarelo, predvidljivo zasnovo sredinskega popa, ki sta jo zavila v hipnotičen, strogo elektronski zvok in v občasna, zares zelo blaga, totalno pritajena in do bolečine upočasnjena tropical house in downtempo kotaljenja.

To, da sta The Chainsmokers klasične pop popevčice zavila v super-sodobno in mestoma naravnost spektakularno elektronsko zvočnost, je bilo dovolj, da sta precej zlahka osvojila prvo mesto prestižne ameriške lestvice albumov in tudi na drugih pomembnih tržiščih sta se zelo dobro odrezala. Sami singli oziroma kar številne že izpostavljene skladbe pa niso dosegle uspeha nekaterih njunih prejšnjih, kar je dober pokazatelj, da tudi pop občinstvo hitro loči povprečno od nečesa posebnega in enkratnega.

Memories…Do Not Open je predvsem zaradi izjemnega zvoka prijeten in mestoma zanimiv pop album. Vendar The Chainsmokers s takšno zasnovo preprosto ne moreta doseči intenzivnosti, prepričljivosti in ravni izvedbe, ki jo premorejo tisti najboljši in največji izvajalci tovrstnih preprostih pop pesmic.

Upamo lahko le, da sta morda skladbe namenoma predstavila v tej obliki, da bosta lahko kasneje izdala še nekaj njihovih bolj plesnih in kako drugače navitih remiksov. Vedno pa seveda obstaja tudi možnost, da smo ju “po krivici” imeli za nekaj več.
 

Dua Lipa je končno potrdila izid svojega prvega albuma
Keops snemajo album z novim pevcem
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm