Trojni slovenski thrash/death metal napad v Trainstation SubArtu

12. novembra bodo v Kranju nažgali Eruption, Hellcrawler in Morbid Creation.

plakat

V kranjskem klubu so pripravili še eno sladico za vse ljubitelje malce trše metalurgije. V tokratnem paketu se bodo predstavile tri zelo kakovostne, a širšem občinstvu na žalost premalo znane slovenske metal zasedbe.

eruption

Glavni nosilci koncerta bodo zdaj že kar legendarni ljubljanski thrash metalci Eruption, ki že več kot desetletje parajo čistokrvni thrash metal, ki bi se mu morali pokloniti tako privrženci Bay Area scene kot tudi nemške klasične thrash šole. Bend je tehnično izjemno podkovan in se ne ustraši niti kakšnih bolj zahtevnih instrumentalnih pasaž. Posebnost skupine je zagotovo izjemni pevec Klemen Kalin, ki je za povrh še izvrsten narator, blesti pa tudi v zelo visokih legah.

Eruption, ki so dejavni tudi izven naših meja, bodo na kranjskem koncertu predstavili tudi nekaj skladb z njihovega novega albuma, ki ga bodo prihodnje leto izdali pri španski založbi Xtreem Music. Večina skladb pa bo z njihovih odličnih albumov Lifeless Paradise (2009) in Tenses Collide (2012). Kako dober je bend v živo, pa lahko preverite tudi na njihovem koncertnem EP-ju Live Transmissions iz leta 2014.

Hellcrawler

Druga atrakcija koncerta bodo prav tako v tujini uspešni novogoriški post-apokaliptični death ‘n’ roll metal prvaki Hellcrawler. Bend je junija objavil izvrstni album, na katerem nadaljuje nenavadno videnje mračne vizije sveta, ki ga je zgradil na odličnem prvencu Wastelands. Glasbeno bend na svoj način razvija tradicijo švedskega tehničnega death metala, polnega izvrstnih kitarskih dialogov, tulečega petja in ubijalske ritmike. V svoj izraz pa zna vnesti tudi elemente drugih podžanrov metala. Hellcrawler so mojstri dramaturgije in imajo izvrsten zvok, s katerim rušijo vse pred seboj. Vsekakor so bend na svetovnem nivoju.

morbid-creation

Koncert bo začel novi postojnski bend Morbid Creation, ki je julija izdal izvrstni prvenec Blasphemic Fantasies. Bend igra surov, brutalen in zelo navit death metal. Morbid Creation nimajo hude filozofije (če odmislite provokativna besedila. op.), ampak stremi samo k enem, da vam čim prej razpara ušesa in odtrga glavo.
 

Kings Of Leon - WALLS (2016)
Trkaj je objavil trap skladbo
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm