Tomcat – Somethings Coming On Wrong (2017)

TIP: Navita kombinacija hard rocka, metalurških trganj in garažne samobitnosti.

Ljubljančani Tomcat so pravzaprav edini, ki na naši sceni zapolnjujejo vrzel med rockom in metalom. Prav tako so nekje vmes med čisto garažno nabritostjo in klasičnim rock nastopom. Njihov velik plus je, da se nikoli povsem ne postavijo na eno stran, ampak raje postorijo vse, da do kraja izpostavijo energijo in intenzivnost svojih skladb.

Bendu je na njihovem drugem albumu Somethings Coming On Wrong kot producent pomagal Alex Volasko, ki vsaj v teoriji prihaja iz povsem drugih krogov. Zlitje prvinske rock izraznosti, kakršno so Tomcat predstavili na prvencu Bits N’ Pieces in moderne (indie) pop senzibilnosti, s katero je zaslovel Volasko, je na Somethings Coming On Wrong obrodilo sadove.

Novi zvok Tomcat je precej bolj barvit in raznolik kot na prvencu in tudi aranžmaji so v nekaterih skladbah predrzno bogatejši, kot se sicer za “njihov žanr” spodobi. Tako v skladbah, ki so v osnovi še vedno strogo kitarske, najdete tudi obilico večglasij, nekaj nenavadnih produkcijskih prijemov, kanček pisanega AOR metal melosa, kot tudi moderno, a ne preveč divjo metalurgijo, prefinjeno akustiko in celo novodobne pop (ja, prav ste prebrali, op.) zaključke. Bistveno pa je, da so Tomcat ohranili svojo rock’n’rollarsko držo, garažno samobitnost, klasično hard rock eksplozivnost in nenazadnje tudi smisel za humor.

Somethings Coming On Wrong je žanrsko zelo zanimiv, čistokrvni rock album, ki bi moral prepričati zelo širok spekter ljubiteljev rocka in dobre glasbe nasploh.
 

Natečaj za nastop mladih skupin na festivalu GorA RockA 2017
Hamo & Tribute 2 Love predstavljajo prvo skladbo prihajajočega albuma 3P
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm