Tool spisali glasbo za vse nove skladbe, razen za eno!

Kar ne pomeni, da bo težko pričakovani novi album izšel kaj kmalu.

Maynard James Keenan, pevec ameriških gigantov Tool, morda najbolj cenjenih avantgardnih metalcev, je preko nekaj tweetov potrdil, da je bend spisal glasbo za vse skladbe za novi album, razen za eno, ki jo še končuje. V isti sapi pa je poudaril, da je pot do izida njihovega težko pričakovanega novega albuma še dolga.

Nova skladbe še nimajo naslovov, prav tako ne album. Keenan zdaj piše besedila in melodije za vokal. Nekaj več o sami glasbi, ki so jo skladali večino prejšnjega leta, pa je nedavno povedal bobnar skupine Danny Carey, ki je dejal, da bo album neomajno nekomercialen. Povedal je tudi, da sta kitarist Adam Jones in basist Justin Chancellor na vaje prihajala z najbolj čudnimi idejami. V bran se jima je postavil s pojasnilom, da nimata glasbene izobrazbe in da se pač izražata na tak način. On pa je bil tisti, ki je njune ideje umestil v celoto in jih naredil razumljivejše. Nove skladbe pa je opisal kot “zelo dolge, celo predolge in absolutno predolge za radijsko predvajanje”.

Tool so svoj zadnji album 10,000 Days izdali pred skoraj dvanajstimi leti, točneje 2. maja 2006. Naslednje leto so padli v čudno situacijo s svojo zavarovalnico, ki bi jih morala braniti pred tožbo njihovega nekdanjega prijatelja, a jih je namesto tega tožila še sama. Spor je skupino tako finančno kot ustvarjalno hromil vrsto let.
 

Orto Fest 2018: Letos morda celo največ zvenečih imen
Franz Ferdinand - Always Ascending (2018)
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm