Tretji kanu – V vesolje (2017)

TIP: Redko slišani čari avtorskega popa.

Novomeški duet Tretji kanu, ki ga sestavljata pevka Anja Pavlin in kitarist in pevec Jan Medle, je iz sprva kantavtorske zasedbe prerasel v prvorazredno, zelo kakovostno in sila izvirno pop atrakcijo. Duet ob spremljavi številnih izvrstnih glasbenikov v nadvse elegantnem, umirjenem, a hkrati zelo energičnem slogu pluje po zelo raznolikih glasbenih tokovih – od precej izvirnega indie popa, ki je še najbližje tistemu britanskemu, sentimentalnega chamber popa, barvitega pop rocka, nežnega soft rocka, akustičnega rocka, folk popa, art popa, dream popa …, pa vse do tiste malce starejše (na Dolenjskem vseprisotne in že kar tradicionalne, op.) steelydanovske fusion crossover prefinjenosti, blue-eyed soul melanholičnosti, jazzy zasanjanosti in celo malce izpovednosti popevke in šansona boste slišali. Pri vsem tem pa Tretji kanu ohranjata vso prvinskost, intimnost in neposrednost, ki jih da lahko samo kantavtorski izraz.

Vso to poigravanje z žanri in podžanri, za katero je potrebno veliko občutka in tudi znanja, pa Tretji kanu zavijata v enovito, nadvse prijetno in izjemno lepo pop formo, ki je daleč stran tiste pop nesnage in zvočnega enoumja, s katerim nas dnevno posiljuje večina radijskih postaj. In to ne samo slovenskih! To seveda ne pomeni, da njune pesmi nimajo radijskega naboja, prav nasprotno, vendar pri njuni glasbi gre še za vse kaj drugega. V njunih skladbah je vseskozi prisotna nezgrešljiva artistična nota. Tretji kanu strmita k tistemu univerzalnemu estetskemu užitku, ki naredi glasbo večno oziroma dobro. In pri tem sta nadvse uspešna. Poleg tega boste ob njuni glasbi uživali tudi vsi, ki cenite kakovostno muziciranje in malce drznejše glasbeno izražanje.

Pred vami je torej nadvse privlačen, čuten, subtilen in hkrati precej eklektičen album vrhunskega popa, kakršnega si vedno želimo, a ga skoraj nikoli ne dobimo. Še posebej v naših logih ne.
 

Oasis morda spet skupaj že 9. septembra
Anonimni zajčji kolektiv KUSH KUSH
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm