Trije kralji SLO rapa na turneji po slovenskih gradovih

Moči so združili Klemen Klemen, RecycleMan in Zlatko.

Trije velikani slovenske hip hop scene so pripravili nevsakdanjo turnejo. Raperji dveh in pol generacij, Klemen Klemen, RecycleMan (aka Ali En) in Zlatko, bodo, kot se za prave kralje spodobi, nastopali izključno po slovenskih gradovih.

“Vse se je začelo tam okoli leta 1994 z Levo Sceno, albumom, ki je tlakoval pot slovenskim raperjem in razburkal slovensko glasbeno sceno. Ali En je takratni družbi nastavil ogledalo. K snemanju albuma je povabil tudi mladega Klemna Klemna, ki je rapal v prvi kitici skladbe V mestu nekaj dogaja in se s tem tudi sam zapisal v slovensko zgodovino rapa. Po delovanju v Pasjem kartelu je dvojni Klemen izdal svoj prvenec Trnow stajl in postal vseslovenska rap ikona. Dogajanje je spremljal tudi otrok fužinskega betona, Zlatko. Njegov razvezan jezik, prosto izražanje misli, fužinske prigode in nezgode in oba zgoraj omenjena mojstra rim so mu dali navdih za ustvarjanje, zaradi katerega je kmalu dobil naziv princ Fužinc,” so v vabilu na turnejo zapisali njihovi predstavniki.

Njihov koncert bo kombinacija samostojnih in skupnih nastopov. Mojstri jezika pa obljubljajo tudi goste presenečenja.

Trojico zveznikov slovenskega rapa lahko slišite 26. maja na Gradu Brežice, 9. junija na Gradu Slovenj Gradec, 16. junija na Starem gradu v Kamniku, 23. junija na gradu Fužine v Ljubljani, 5. avgusta na gradu Rajhenburg v Brestanici in 16. septembra na gradu Ormož.
 

Peter Lovšin - Območje medveda (2017)
Divjaški rockerji Britof imajo vse razen spokojnosti
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm