Trivia, bend legendarnih dvojčkov Lebar, predstavlja top 80s heavy AOR balado

Zdaj je jasno, da gre za zasedbo izjemnega potenciala.

Kitarist Slavko in basist Marjan Lebar sta ena največjih glasbenikov naše scene in upravičeno nosita naziv legendi. Glasbeno pot sta začela že v drugi polovici sedemdesetih. Delovala sta v tako vplivnih in pomembnih bendih, kot sta Predmestje (ena naših največjih in najboljših fusion rock skupin vseh časov, op.) in kultni slovenski hard progresivci Izvir, kot tudi v bolj komercialnih, a nič manj kakovostnih zasedbah, kot sta bili 12. nasprotje in njun Spin. Poleg tega sta bila tudi zelo iskana studijska glasbenika.

Leta 2008 sta po desetletnem ustvarjalnem premoru sta se začela sestavljati bend, ki bo igral kakovostni klasični melodični rock. Najprej sta sestavila Morning Fire, ki se je preimenoval v Regulus. Leta 2016 je izšel njihov odličen, a precej spregledan album Suoni. Naslednje leto so sledile nove kadrovske spremembe. Ko sta se v bendu ustalila nova člana, pevec Andrej Reljič in bobnar Andrej Ipavec, se je zasedba preimenovala v Trivia.

Sledil je podpis z založbo Dallas Records in Trivia so nedavno končno predstavili novo skladbo, ki nosi naslov Upanje. Skladba je vrhunska, super-melodična, strogo kitarska power AOR balada z nalezljivo melodiko, ki je zelo blizu tisti ameriški iz osemdesetih let. Strogo kitarska in po logiki power tria zasnovana skladba ima tudi močne, a zelo prefinjene trše hard & heavy poudarke.

Trivia ponovno kažejo, da so bend izjemnega potenciala, ki zna presenetiti še z mnogimi vrhunskimi rock stvaritvami.
 

Je na vidiku novi album The Rolling Stones?
Alice Merton - Mint (2019)
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm