Koroški basovski virtuoz Tilen Hudrap postal član slovitih nemških metalcev U.D.O.

Tisti, ki poznajo zahteve legendarnega pevca, vedo, kakšna čast je igrati z njim.

Foto: Severin Schweiger

Šestinšestdesetletni Udo Dirkschneider, eden najsilovitejših in najbolj markantnih heavy metal pevcev vseh časov, ki navdušuje že štiri desetletja, je potrdil, da je član njegove zasedbe U.D.O., ki jo je ustanovil leta 1987 po prvem odhodu iz Accept, postal Ravenčan Tilen Hudrap.

Naš basist na svetovni metal sceni že dolga velja za velemojstra svojega instrumenta in velikega profesionalca. Hudrap (na fotografiji skrajno levo, op.) je bil član takšnih metal gigantov, kot so ameriški Bay Area power metalurgi Vicious Rumors, nizozemski death inovatorji Pestilence in kultna nemška thrash atrakcija Paradox. Na hitro pa je vskočil tudi na nastop Bay Area thrash legend Testament, s katerimi je avgusta leta 2015 igral pred 70.000 gledalci na prestižnem kanadskem festivalu Heavy Montreal.

Ne glede na vse Hudrapove izkušnje je povabilo Dirkschneiderja posebna čast. Tisti, ki ste kdaj v živo slišali Accept ali U.D.O., veste, kaj pomeni tour de force, in si lahko predstavljate, kakšno intenzivnost, energijo, natančnost in disciplino pričakuje legendarni nemški pevec od članov svojega spremljevalnega benda.

U.D.O., ki so nedavno izdali odličen album Steelfactory, bodo 28. oktobra v Rusiji začeli veliko evropsko turnejo, ki se bo zaključila 17. marca v Stockholmu. Dober teden prej, točneje 19. oktobra pa bo zasedba pod imenom Dirkschneider ob velikanih, kot so Doro, Emil Bulls, Kreator, Life of Agony, Pink Cream 69, Pretty Maids, Ross the Boss, Bonfire, Venom Inc. in številni drugi, nastopila na velikem festivalu Full Metal Holiday na Majorki.
 

Andrej Šifrer pripravlja posebno izdajo antologijskega prvenca Moj žulj
Paul McCartney - Egypt Station (2018)
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm