Umrl je bobnar Mr. Big Pat Torpey

Bil je eden najboljših in najhitrejših rock bobnarjev.

Za posledicami Parkinsonove bolezni je umrl bobnar Pat Torpey, ki je bil najbolj znan kot ustanovni član ameriške hard-rock super-skupine Mr. Big. Sicer pa je igral tudi pri takšnih izvajalcih, kot so Robert Plant, Montrose, Richie Kotzen, John Parr, Belinda Carlisle in The Knack. Bobnal je tudi na albumih nekaterih velikih heavy metal kitaristov, kot so Paul Gilbert, Richie Kotzen, Akira Takasaki, Impellitteri in Ted Nugent. Na snemanje svojih albumov so ga povabili tudi slogovno tako različni izvajalci, kot so Niacin, Velocity, Stream, Johnny Hiland in Andrew Ridgeley.

Torpy je odigral bobne na prvih osmih albumih Mr. Big, na zadnjem, izvrstnem Defying Gravity, ki je izšel lani, pa je zaradi bolezni odigral le nekaj skladb. Bil pa je producent bobnov tudi za vse ostale, na katerih bobnal Matt Starr.

Torpey je slovel po izjemni energiji bobnanja, briljantni tehniki in fantastični hitrosti. Znal pa je ustvariti tudi povsem svoje ritmične vzorce. Malo manj je znano, da je bil tudi izvrsten pevec, ki je imel izjemno širok razpon glasu. Torpey je kot pevec izdal dva solistična albuma, in sicer Odd Man Out (1998 ) in Y2K (1998).

Mr. Big bodo 1. avgusta nastopili v ljubljanskem Kinu Šiška.
 

Black Diamond bodo "prevrnili" domači Maribor
Erotični moderni rockerji Chatte Noire končno spet na odrih
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm