Umrl je Tom Petty

Bil eden najboljših in najbolj cenjenih izvajalcev ameriškega avtorskega rocka.

Tom Petty je v svojih številnih uspešnicah, kot so I Won’t Back Down, Free Fallin, Learning To Fly, Into The Great Wide Open, Refugee, Don’t Come Around Here No More, Free Fallin, Runnin’ Down A Dream, Change Of Heart, Mary Jane’s Last Dance …, na edinstven in prefinjen način zlil pop rock, country, folk in še nekatere druge tradicionalne glasbene smeri s pop rockom, southern rockom, roots rockom in klasičnim rockom. Večino albumov je izdal s svojo zasedbo The Heartbreakers, ki jo je ustanovil leta 1976. Izdal je tudi tri albume pod svojim imenom.

Petty je bil v poznih osemdesetih tudi soustanovitelj The Traveling Wilburys, zelo uspešne super-skupine samih legend, v kateri so bili poleg njega še Bob Dylan, George Harrison, Jeff Lynne in Roy Orbison. Leta 2007 je ponovno obudil svojo prvo skupino Mudcrutch, s katero je deloval v prvi polovici sedemdesetih. Z njo je leta 2008 in 2016 izdal dva odlična albuma.

Petty je bil eden najuspešnejših in tudi najvplivnejših ameriških avtorskih rockerjev. Prodal je več kot 80 milijonov plošč.


 

Kesha - Rainbow (2017)
Top electro swing party Parov Stelar bodo ojačali še Manouche in Mike Vale
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm