Mozirski unikatni rockerji Up N’ downs imajo nov album

Album z naslovom Vse kar sem pozabil II bodo predstavili 25. aprila v ljubljanski Kavarni SNG Drama.

Up N’ downs so odličen rock bend iz Mozirja. Njihov precej samobiten in izrazito avtorski izraz je kritika sprejela s superlativi. A kot se velikokrat zgodi bolj samosvojim bendom, kakšne širše medijske podpore in s tem “dostopa” do občinstva Up N’ downs vendarle niso dobili. Pa bi ga morali! Bend ima za seboj odličen prvenec Vse kar sem pozabil, številne imenitne koncertne nastope in zmago na slovitem, zdaj že več kot pol stoletja starem rock prazniku Gitarijada v Zaječarju. Za zdaj so edini slovenski bend, ki mu je to uspelo. Dobili pa so nagrado občinstva, kar pomeni, da so kot čisti anonimneži z dvema nastopoma na tujem terenu “s prvo” prepričali 20.000 obiskovalcev.

Up N’ downs že od snemanja prvenca sodelujejo z Robertom Likarjem, sicer kitaristom Niet in The Drinkers, in tonskim inženirjem Sašom Kisovcem iz studia ORK v Jevnici. Likar, ki je bil tudi producent, je pred približno letom dni postal stalni član skupine, v kateri so še glavni avtor Erik Zavolovšek (vokal, kitara), David Zavolovšek (kitara, b. vokal), Martin Oblak (bobni), Andraž Stropnik (bas kitara, b. vokal) in Lucija Hrastnik (klaviature, b. vokal).

“Neverjetno, kakšne spretnosti in znanja imajo oziroma kar morajo imeti današnji glasbeniki,” pravi Likar, “v časih, ko sem bil jaz v njihovih letih, ni bilo potrebno biti osredotočen niti na polovico toliko stvari, kot moraš biti danes. In igranje s takšno ekipo je velik izziv, a tudi veliko zadovoljstvo.”

Up N’ downs so moderen bend moderne rock usmeritve z ravno prav prav posluha za preteklost. Z Likarjem pa so dobili še oblico tiste zdrave in v današnji glasbi vse premalokrat prisotne punkoidne rock’n’rollarske (pre)drznosti, prvinskosti in klasične patine.

Konec januarja je bend predstavil novo skladbo in za april napovedal izid novega albuma z naslovom Vse kar sem pozabil II (tudi tokrat brez vejice :), op.). “Naredili bomo moderen rock album,” je napovedal Likar, ki je bil ponovno tudi producent. Nova skladba Božji ateist, nekaj več kot triminutni kitarski moderni rock killer z nekaj zanimivi slogovnimi in synth posegi, kaže, da je namera uspela in da bomo dobili še en nadstandarden in kakovosten rock album.

Up N’ downs bodo album predstavili v četrtek, 25. aprila, v Ljubljani. Lokacija: Kavarna SNG Drama v centru mesta na Erjavčevi 1. FB dogodek.
 

Metallica - Helping Hands… Live & Acoustic At The Masonic (2019)
Original Disco Party
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm