Urška Majdič zdaj z izvrstno zasedbo UMA

Prva skladba Čarobni vrt je nadvse prefinjen akustični pop rock.

Urška Majdič je brez dvoma ena najboljših in tudi najbolj univerzalnih slovenskih pevk. Potem, ko je navduševala v skupinah Billy’s Private Parking oziroma Billysi in KiNG FOO, je zdaj ustanovila svojo zasedbo UMA, katere jedro tvorita še dva sijajna glasbenika, in sicer kitarist Matjaž Marin (Billysi, Sausages, Requiem …) in basist Rok Hozjan (Terrafolk, Kapobanda, Piazzolleky Quintet). V zasedbi sta še dva virtuoza – kitarist Matej Sušnik (LaQustik, I.C.E., Alya, Tide, I.C.E., EvilEve, Alee, Zabukowski …) in klaviaturist Urban Grabenšek (Radio Mondo, Noctiferia, DidiWa …).

UMA so pred kratkim predstavili svojo prvo skladbo Čarobni vrt. Gre za prefinjeno easy rock skladbo, narejeno v čisti akustični maniri, vključno z rahlo “jazzy pritajenimi” bobni * , kontrabasom, akustičnimi kitarami, zmagovitim starinskim električnim klavirjem in močnim pop nabojem. Urška tudi v tem novem zvočnem okolju, kjer se ne gre nikoli “do konca”, navdušuje s svojo čutno in elegantno interpretacijo, pravo vibracijo in neverjetno energijo.

“Čarobni vrt je notranji tempelj, kjer vedno najdemo svetlobo, ljubezen, uteho, svoj mir – in ljubljene, ki jih ni več med nami,” je o skladbi zapisala Urška Majdič.

UMA so že napovedali tri koncerte. Od od zasedbe tako dobrih glasbenikov, ki imajo za seboj tako zelo različne izkušnje, lahko v živo pričakujete marsikaj izjemnega.

UMA bodo nastopili 28. junija na mariborskem Festivalu LENT, 29. junija na prestavljenem posebnem akustičnem koncertu v Eco Resortu v Stahovici pri Kamniku in 28. septembra v domžalskem klubu blunout.

* Bobne je igral Jure Rozman (Manouche, Da Phenomena, Hri-Bar band, Nula Kelvina, Kristina Oberžan …).

Foto: Ulla Wolk
 

Ice On Fire z drugim kitaristom na(d) festival GorA RockA
Shawn Mendes - Shawn Mendes (2018)
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm