Vagabunda predstavljata svojo prvo skladbo v slovenščini

… in tudi v novem jezikovnem okolju ostajata peklenska in energična kot vedno!

Vagabunda, odpadniški avtorski hard rock projekt in eden najvidnejših predstavnikov nove slovenske rock scene, je po petih letih delovanja, številni koncertih, digitalnem EP-ju Away in albumu Open, prvič ustvaril skladbo v slovenskem jeziku. Njen naslov je Samo objem.

“Izražanje v angleščini mi je bližje,” pravi frontman zasedbe Jure Jurca, “poslušalci pa naj presodijo, kako mi gre petje v slovenščini.”

Najkrajši odgovor bi bil, nažgano, energično in peklensko razbeljeno, kot vedno do zdaj. Samo objem je še eden v vrsti odličnih vagabundsko navitih hard rock rušilcev, z eksplozivnimi kitarskimi riffi, zaprašenim, malce zabluzenim zvokom, bazičnim rock’n’rollarskim groovom, udarnim vokalom in peklenskim solo izletom na orglicah.

Duo Vagabunda, ki ga poleg Jurce tvori še Matevž Pavčnik, je skladbo posnel posnel z razširjeno zasedbo, v kateri sta še Gregor Bregar in Grega Stamenovič. Producent je bil Drago Popović, ki postaja pravi specialist za ustvarjanje prvinskega in neposrednega rock zvoka v sodobnih produkcijskih okoljih (Mi2, Hamo & Tribute 2 Love, Zgrešeni primeri, Lumberjack, Lusterdam, Joker Out …).

Samo objem je po odlični bluesy alt-country rock baladi Anni More naslednja skladba, s katero Duo Vagabunda napovedujeta zdaj že kar težko pričakovani novi album.

Preberite še:
Vražja (kant)avtorska hard rockerja Vagabunda spet na poti

Poslušajte:
Samo objem
Annie More
 

Bebek potrdil, da bo Jabuke i vino pel z Niko Zorjan
Siddharta @ Hala Tivoli: triumf, dostojen največjega slovenskega rock benda
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm