Virtuoza Zabukowski in Sergej Škofljanec spet v akciji

Dvojica, ki spada med najboljše na svojem področju, navdušuje s skladbo Zgodbe.

Franci Zabukovec, eden najboljših in najbolj vsestranskih slovenskih kitaristov (Dugme u čorbi, ex: Magnifico, Botri, Rock Partyzani, Rdeči Baron, Odiseja 2000, Ironija …), je za pevca nove skladbe svojega projekta Zabukowski ponovno poklical pevca Sergeja Škofljanca, kolovodjo nove slovenske heavy metal atrakcije San Di Ego, sicer znanega tudi po delovanju v skupinah Requiem, Razvaline, Iron Median in Ave. Škofljanec, ki je eden najboljših slovenskih rock in metal pevcev, je pel že na odličnem albumu K-Metal (Kryptonite), ki ga je Zabukovski izdal leta 2011.

Zdaj pa sta virtuoza s še nekaj vrhunskimi glasbeniki (Matej Sušnik – bas, Peter Smrdel – klaviature, Boštjan Vajs – bobni, Aleš Štefančič in Matija Oražem – spremljevalni vokali in Jadran Tomšič – Glas!) posnela novo skladbo z naslovom Zgodbe. Gre za pol hitro, skoraj epsko dramatično, bogato aranžirano, izredno melodično heavy metal skladbo z večglasnim refrenom, strupenim solističnim delom in izrazitim prizvokom zlatega obdobja heavy metala osemdesetih let prejšnjega stoletja.

“Skladba je pristen in melodičen slovenski hard & heavy rock, ki stavi vse karte na glasbeno iskrenost in kvaliteto. Besedilo skladbe vsebuje sporočilo, ki je še kako aktualno na slovenski glasbeni sceni. Govori o krizi identitete, v kateri se znajde marsikateri glasbenik. Hkrati pa govori o vzrokih, posledicah in rešitvah za tako stanje. Rešitve mora mora najti vsak sam in najprej pri sebi,” je o skladbi zapisano na spletni strani projekta Zabukowski.

Zabukowski je za skladbo Zgodbe posnel tudi videospot.
 

Depeche Mode objavili video za 360-stopinjsko gledanje
Ghostface Killah iz Wu-Tang Clan 25. septembra v Ljubljani
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm